BNNVARA-programma Kassa zoomt in op gemeentepolis, samen met Menzis

Minimapolis

Op 30 november passeerde in het BNNVARA-programma Kassa de gemeentepolis de revue. Menzis-voorzitter Ruben Wenselaar reageerde op het stoppen van deze polis in de gemeenten die niet in onze regio’s liggen.

1 december 2019

Uitzending gemist? Terugkijken kan hier.

 

Goede zorg voor íedereen
Al jaren zetten we ons intensief in om iedereen - ook mensen met een kleine beurs - te voorzien van goede en betaalbare zorg. Dat gaat wat ons betreft verder dan alleen het bieden van een zorgverzekering. In de regio’s waar de meeste verzekerden van ons wonen, hebben we een kwalitatief goed en breed netwerk van zorgaanbieders, maatschappelijke organisaties en andere relevante spelers opgebouwd. Dat netwerk zetten we in om voor de groep verzekerden met de minimapolis concrete afspraken te maken.

Door samen met gemeenten en regionale partners programma’s te ontwikkelen rondom preventie en vitaliteit, willen we inwoners helpen een gezondere leefstijl te vinden en zo Nederland gezonder maken en het zorggebruik verminderen. Zoals met de aanpak vroegsignalering, het preventiefundament en deelname aan projecten voor het versterken van leefkracht. In verschillende gemeenten hebben we bijvoorbeeld een werkagenda voor jeugd, schuldenaanpak, ouderenzorg, zorg voor psychisch kwetsbaren en initiatieven voor preventie en gezondheidsverbetering.

Gebruik nieuw aanbod
De gemeente informeert inwoners over de minimapolis en dus ook over een eventuele nieuwe aanbieder. We stimuleren klanten om gebruik te maken van het nieuwe aanbod. Want vaak geldt - net als bij ons - dat de samenwerking verdergaat dan alleen het bieden van een zorgverzekering. En dat je in aanmerking komt voor een gemeentelijke bijdrage. Natuurlijk staat het verzekerden vrij om bij ons verzekerd te blijven. Overstappen verloopt hetzelfde als bij de reguliere polis: vanaf het nieuwe jaar en zonder betalingsachterstand.

Gemeentelijke rol
In de studio van Kassa was op 30 november ook het echtpaar Pelders uit Epe aanwezig. Omdat onze minimapolis daar vanaf volgend jaar stopt, kunnen zij er geen gebruik meer van maken en zijn zij dus duurder uit. Aan verzekerden is het lastig uit te leggen dat wij ons terugtrekken uit hun gemeente, maar dat er geen gelijkwaardig of beter alternatief komt. Dat begrijpen wij. Hierin speelt ook de gemeente een rol. Want de kostenstijging voor meneer en mevrouw Pelders zit niet zozeer in een hogere verzekeringspremie, maar vooral in de maandelijkse gemeentelijke bijdrage die vervalt.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.