Ziekenhuis MST en Menzis sluiten contract voor goede zorg in 2020

MST

Na een intensief en constructief overlegtraject hebben MST en Menzis vandaag overeenstemming bereikt over de ziekenhuiszorg voor de regio Twente in 2020.

24 december 2019

Ziekenhuis MST en Menzis zijn in de regio Twente belangrijke partners. Omdat de afspraken tussen beide partijen omvangrijk zijn - zowel qua inhoud als qua financiering - was er een zorgvuldige dialoog nodig voor 2020. Dat heeft een paar maanden nodig gehad. Als grootste zorgverzekeraar in de regio zijn veel inwoners verzekerd bij Menzis of haar merken Anderzorg, HEMA of PMA. De overeenstemming die vandaag bereikt is, betekent dat de patiënten van MST en de verzekerden van Menzis ook in 2020 verzekerd zijn van goede zorg in MST.

Basis voor hernieuwde meerjarenafspraak
Met de overeenkomst voor 2020 is ook de basis gelegd voor een nieuwe meerjarige afspraak. MST en Menzis gaan daarover in de eerste helft van 2020 verder met elkaar in gesprek. In die meerjarenafspraak is niet alleen aandacht voor de financiering van zorg, maar ook voor de kwaliteit ervan, voor zorginnovatie en e-health, en voor een bredere visie over samenwerken voor een gezondere regio. De afspraken van vandaag zorgen voor een solide vertrouwensbasis om samen aan de zorg in de regio te werken.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.