Maak kennis met onze nieuwe Ledenraad

Ledenraad Menzis 2020

Vanaf morgen in functie: onze nieuwe Ledenraad. Maak kennis met de 40 afgevaardigden, die samen een stem geven aan ál onze verzekerden.

31 december 2019

Enorm betrokken
De Ledenraad is ons hoogste orgaan en heeft een belangrijke adviesrol die onze koers mede bepaalt. De afgevaardigden worden gekozen door én uit onze verzekerden. Steeds voor een termijn van 4 jaar. Op 1 januari 2020 start de nieuwe zittingstermijn. De weg hiernaartoe was ‘overweldigend’, vindt Mariëlle Hendriks, onze contactpersoon van de Ledenraad.

Want ruim 1.500 leden meldden zich dit voorjaar als kandidaat voor onze nieuwe Ledenraad. Mariëlle vertelt: “Eind april stond er een oproep in een aantal regionale en landelijke dagbladen. En een paar dagen later verstuurden we een mailing naar al onze klanten. Vanaf dat moment stroomden de reacties binnen. Het laat zien dat we enorm betrokken klanten hebben.”

Goede afspiegeling
Kiescommissie-voorzitter én commissaris Fedde Scheele noemt het aantal geïnteresseerden ‘fenomenaal veel’. Het vroeg om een uitgebreide en zorgvuldige selectie, kennismakingsgesprekken met 46 kandidaten, de kandidaatstelling van 15 leden en de mogelijkheid tot tegenkandidaatstelling. Omdat er geen tegenkandidaten opstonden, zijn de 15 kandidaat-leden vanaf 1 januari officieel Ledenraadslid.

De nieuwe Ledenraad bestaat uit 19 vrouwen en 21 mannen. Van hen zijn er 31 bij Menzis verzekerd, en 9 bij Anderzorg. Bij de selectie heeft de Kiescommissie ook gekeken naar een goede verdeling over Nederland en leeftijd. Zodat de Ledenraad zo veel mogelijk een afspiegeling is van ons klantenbestand.

Kans om te verbeteren
Vorige maand ontmoetten de 15 nieuwe en 25 herbenoemde Ledenraadsleden elkaar voor het eerst. Esther Gerritsen is een van hen. “Hoe ik mijn deelname aan de Ledenraad zie? Als een kans om mee te denken met een organisatie die in principe ver van iedereen afstaat, maar zich bezighoudt met materie die juist erg persoonlijk is.”

Ook Bas Schippers maakt deel uit van onze Ledenraad. “Mijn drive om lid te worden? Om de gezondheidszorg in ons land te verbeteren met innovatie en zó de zorg beschikbaar, betaalbaar en toekomstbestendig te houden voor iedereen.”


Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.