Menzis maakt met duurzame beleggingen impact op gezondheidszorg

Beleggen en investeren

“Met duurzaam beleggen willen we impact hebben op de Nederlandse zorg.” Dat is de kern van het interview van het Verbond van Verzekeraars met Erik Kemper, manager Vermogensbeheer bij Menzis. Het verbond zocht Erik op, nu het eerste jaar van het IMVO Convenant Verzekeringssector erop zit.

16 januari 2020

Leed voorkomen
IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In 2018 ondertekenden het Verbond van Verzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland het convenant hiervoor. Het geeft alle aangesloten verzekeraars de missie om negatieve invloed van beleggingen te voorkomen, te verminderen en eventueel te herstellen. Zoals mensenrechtenschendingen, milieuschade, dierenleed en corruptie.

Een van de verzekeraars die nu al aan de afspraken uit het convenant voldoet, is Menzis. “Maar we blijven aan de weg timmeren”, aldus Erik Kemper in het interview. “We mogen bijvoorbeeld meer en beter vertellen wat we belangrijk vinden en hoe we daarmee aan de slag gaan.”

Innovaties zijn keihard nodig
Erik benadrukt ook de maatschappelijke rol die een zorgverzekeraar heeft met beleggingen: “Menzis neemt die rol uitermate serieus. Als we de zorg behapbaar en betaalbaar willen houden, is een transitie essentieel. Daarom investeren wij in innovaties en in jonge bedrijven. En, eerlijk gezegd, is dat niet zonder risico. Het kan zomaar zijn dat de helft van de bedrijven het niet redt. Maar willen we ook in de toekomst genoeg ‘handen aan het bed’ hebben, dan zijn die innovaties keihard nodig. Het blijft ons doel om impact te maken op de Nederlandse zorg, en dat op een duurzame manier.”

Alles lezen?
Benieuwd naar het volledige interview? Lees het op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.