Menzis vergoedt coronabehandeling in Duitsland

Er worden sinds kort patiënten voor de behandeling van COVID-19 overgeplaatst naar Duitsland. Menzis heeft samen met alle andere Nederlandse zorgverzekeraars de vraag gekregen of zij de kosten vergoeden voor naar Duitsland overgeplaatste coronapatiënten. Het antwoord hierop is ‘ja’.

2 april 2020

Normaal geldt er vanuit de basisverzekering een vergoeding tot het Nederlandse tarief. Eventuele meerkosten zijn normaliter voor rekening van de verzekerde of komen ten laste van de reisverzekering. Voor een behandeling van COVID-19 in Duitsland geldt deze bepaling niet.

Patiënten die voor hun behandeling naar Duitsland uitwijken, krijgen - naast de behandeling - de kosten van het vervoer terug. Zorgverzekeraars onderhouden hierover contact met het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.