Koning bezoekt Coördinatiecentrum in Erasmus MC

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag 17 april een bezoek gebracht aan het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) in het Erasmus MC in Rotterdam.

17 april 2020

Om de patiëntenzorg tijdens de coronacrisis zo effectief mogelijk te spreiden over heel Nederland, hebben het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het Landelijk Netwerk Acute Zorg een Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding opgericht. Vanuit daar worden patiënten verdeeld over de ziekenhuizen in het land, zodat de werkdruk gezamenlijk wordt gedragen.

Koning Willem-Alexander sprak diverse partijen tijdens het bezoek, en nam een kijkje in de control room vanwaar uit de patiëntenverdeling wordt gecoördineerd. Hij sprak onder meer met prof. Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg, Bas Leerink, die leiding geeft aan het LCPS, en vertegenwoordigers van Defensie.

Menzis-directeur Zorg Joris van Eijck was namens de zorgverzekeraars present: “We hebben gesproken over het omvangrijke pakket aan noodmaatregelen dat via Zorgverzekeraars Nederland aan zorgaanbieders is verleend. Maar ook over de mogelijkheden om niet-corona zorg weer op te starten. Tot slot hebben we stilgestaan bij de innovatieve kracht die loskomt in het zorgveld. Denk aan het op afstand kunnen ondersteunen van patiënten. We hebben overgebracht dat we die positieve energie ook na de crisis behouden om de zorg in Nederland verder te verbeteren.”

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.