Rondje door de regio

Menzis zet zich volop in om de leefkracht van ieder mens te versterken. Leefkracht is de positieve kracht van gezond leven, of je nou ziek bent of gezond. Daarom steunen we verschillende (regionale) initiatieven. Bekijk de video’s om te zien hoe we dit doen en hoe we daarmee ook de zorg betaalbaar en beschikbaar willen houden.

Met hulp op maat kreeg Patricia weer grip op haar leven

-Enschede- Na een herseninfarct veranderde alles voor Patricia uit Enschede. Dankzij project Maatwerkroute kreeg ze weer grip op haar leven. In dit project worden mensen met verschillende problemen begeleid door wijkteams. Vaak spelen financiële problemen een grote rol en dat heeft weer invloed op iemands gezondheid. Patricia vertelt hoe Maatwerkroute haar geholpen heeft en ze weer een doel heeft in haar leven.

Rondje Twente

Ondanks lange wachttijden in de GGZ, toch snel geholpen

-Stadskanaal- Langer wachten in de zorg komt tegenwoordig steeds vaker voor. Ook bij hulp in de (specialistische) geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Door een groeiende zorgvraag en tekort aan zorgverleners duurt het steeds langer voordat mensen er terecht kunnen. Dat gold ook voor Koen (26) die hulp zocht vanwege zijn energiedrankverslaving. Dankzij project Voorzorg in regio Noord, werd zijn behandeltraject flink verkort en kreeg zijn zelfbeeld een boost.

Rondje Groningen

Fit met de Nationale Diabetes Challenge

-Arnhem- Afgelopen september stonden er maar liefst 1.500 mensen aan de start van de finale van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Arnhem. Mensen met (een verhoogd risico op) diabetes, lotgenoten, familie en vrienden. Zo ook de Achterhoekse wandelclub van Theo. Menzis steunt de NDC, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Want bewegen is gezond voor iedereen, maar nóg belangrijker voor mensen met diabetes. In de video vertelt Theo er alles over. 

Rondje Achterhoek

Slimmer organiseren van oogzorg

-Ede- Het aantal mensen met oogaandoeningen groeit snel en de wachttijden bij de oogarts lopen op. In project Oogvallei in regio Gelderse Vallei werkt Menzis samen met o.a. huisartsen en optometristen om oogzorg slimmer te organiseren. Zo krijgen patiënten sneller de juiste zorg. Optometrist Herbert uit Ede vertelt er meer over in deze video.

Rondje Gelderse Vallei

Snel de juiste zorg en minder kosten

-Den Haag- Steeds meer mensen hebben zorg nodig, terwijl er steeds minder zorgverleners zijn. Ook Albertine van der Does, huisarts bij Arts en Zorg in Den Haag, merkt dat. “Ik vind het lastig dat mensen voor niet spoedeisende zaken soms wel 2 weken moeten wachten voor een afspraak”. Wat helpt? Het slimmer verdelen van de zorgtaken en digitale zorg. 

Rondje West