Mantelzorg

U bent mantelzorger? Dan is het goed om te weten dat er ook steun voor u is. Vervangende mantelzorg of een mantelzorgcursus, hulp van de mantelzorgmakelaar of een mantelzorgarrangement om even op adem te komen. We vergoeden alle vormen van ondersteuning voor mantelzorgers. .

Wat krijgt u vergoed uit de Basisverzekering?


Menzis Basis Voordelig

Naturapolis

Geen vergoeding

Menzis Basis

Naturapolis

Geen vergoeding

Menzis Basis Vrij

Restitutiepolis

Geen vergoeding

Wat krijgt u vergoed uit de aanvullende verzekering?


JongerenVerzorgd


Geen vergoeding

ExtraVerzorgd 1


Geen vergoeding

ExtraVerzorgd 2


vervangende mantelzorg: maximaal 15 dagen per kalenderjaar; mantelzorgers arrangement: maximaal 6 dagen, tot maximaal € 125 per dag; mantelzorgmakelaar: maximaal € 350 per 2 kalenderjaar; mantelzorgcursussen: maximaal € 100 per kalenderjaar

ExtraVerzorgd 3


vervangende mantelzorg: maximaal 15 dagen per kalenderjaar; mantelzorgers arrangement: maximaal 6 dagen, tot maximaal € 125 per dag; mantelzorgmakelaar: maximaal € 350 per 2 kalenderjaar; mantelzorgcursussen: maximaal € 150 per kalenderjaar

Aanvullend


Geen vergoeding

Extra Aanvullend


Geen vergoeding

Vragen over uw zorg?

De Zorgadviseur geeft een antwoord dat bij u past:

  • Altijd een vast persoon
  • Klantwaardering: 8,1
  • Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur.

De Zorgadviseur

Nee, voor een mantelzorgers-arrangement geldt geen eigen risico.

 

Mantelzorgarrangement

Voor een mantelzorgers-arrangement kunt u terecht bij elke door Menzis erkende organisatie. U weet dan zeker dat het arrangement van goede kwaliteit is. Deze organisaties staan in onze Zorgvinder.

Een mindfulness-training moet gegeven worden door een trainer die lid is van de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers. U heeft voor zo’n training wel toestemming nodig van de Menzis Zorgadviseur. Deze bereikt u op telefoonnummer 088 222 42 42.

 

Mantelzorgcursus

Voor een mantelzorgcursus kunt u terecht bij elke door Menzis erkende organisatie. U weet dan zeker dat de cursus van goede kwaliteit is. Deze organisaties staan in onze Zorgvinder.

 

Mantelzorgmakelaar

U kunt terecht bij een door Menzis erkende mantelzorgmakelaar. U vindt deze in de Zorgvinder.

 

Vervangende mantelzorg tijdens uw  vakantie

U kunt terecht bij 'Handen in Huis' van de Stichting Mantelzorgvervanging Nederland. U bereikt de stichting telefonisch via 030 659 09 70. Deze stichting bepaalt of u recht heeft op vervangende mantelzorg. Zo ja, dan regelt de stichting in overleg met u en Menzis de vervangende mantelzorg. Wilt u er eerst eens wat meer over weten? Op de website 'Handen in huis' vindt u alle informatie.

 

Voor een mantelzorgers-arrangement heeft u geen toestemming nodig van Menzis. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u een voucher nodig. Hiervoor kunt u bellen met de Menzis Zorgadviseur.

Wilt u een mindfulness-cursus volgen, dan heeft u om voor vergoeding in aanmerking te komen wel toestemming nodig van de Menzis Zorgadviseur.

Het telefoonnummer van de Menzis Zorgadviseur is 088 222 42 42.

U bent mantelzorger als u meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden mantelzorg verleent.

Mantelzorg is belangrijk en Menzis helpt u graag met meer informatie. Misschien zijn er nog andere regelingen of vergoedingen mogelijk? Onze zorgadviseur weet daar alles van en vertelt u graag wat u weten wilt. Bel 088 222 42 42 en u kunt direct overleggen.

Op onze pagina mantelzorgservice hebben wij veel meer informatie staan. Neem daar ook even een kijkje!

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.