Behandeling, vakantie en vaccinaties in het buitenland

Vergoeding in het buitenland

Vergoeding in het buitenland

Wanneer u op vakantie gaat, kan het gebeuren dat u in het buitenland naar een dokter of het ziekenhuis moet. Hoe zit het dan met vergoeding van zorgkosten? Krijg ik vaccinaties eigenlijk vergoed? En mag ik naar het buitenland voor een behandeling? Op de volgende pagina's vindt u het antwoord op die vraag.

Welke situatie is op u van toepassing?

Europese Zorgkaart mee naar het buitenland

Met de Europese Zorgkaart (EHIC) kunt u medisch noodzakelijke zorg krijgen bij tijdelijk verblijf in het buitenland (dus ook als u op vakantie gaat). Als u gebruikmaakt van de Europese Zorgkaart, heeft u recht op dezelfde medische hulp als waar de inwoners van het land waar u zich bevindt recht op hebben. De kosten hiervan hoeft u niet zelf voor te schieten.

Nationaal Contactpunt Grensoverschrijdende Zorg

Overweegt u een behandeling in een ander EU-land dan Nederland? Kijk dan eens op de website van het Nationaal Contactpunt Grensoverschrijdende Zorg. U vindt er informatie en verwijzingen naar de betreffende Contactpunten in alle EU-landen.

Ook buitenlanders die een behandeling in Nederland overwegen kunnen er terecht voor informatie.

Tijdelijk naar het buitenland

Vraag dan nu uw Europese zorgkaart (EHIC) aan.

EHIC aanvragen

Medische hulp op reis?

Bel de Menzis Alarmcentrale:

+31 317 455 555

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.