Het verhaal van Jan

'Je krijgt hier alle ruimte' 

Jan van Aalst

Jan van Aalst (62) werkt sinds anderhalf jaar als adviseur Operationeel Control & Risk.


‘Drie dingen zijn voor mij belangrijk in mijn werk: zelfstandigheid, waardering en vrijheid. Bij Menzis krijg ik alle drie. Nooit gedacht dat ik op mijn zestigste nog een leuke baan zou vinden. Twee jaar geleden werd ik tijdens een reorganisatie bij mijn vorige werkgever boventallig. Dan ging ik maar genieten van mijn prepensioen, besloot ik, na 41 jaar werken. Ik kreeg een potje geld mee en wilde me storten op vrijwilligerswerk. Toen kwam ik deze vacature bij Menzis tegen. Ik besloot te schrijven en ik kreeg een uitnodiging om op gesprek te komen. 

Plezier in het werk
Het klikte meteen en het bleek dat ik zowaar precies de medewerker was die ze zochten. Inderdaad had ik al veel ervaring op het gebied van IT beveiliging. Lang verhaal kort: ik kreeg de baan en werk nu 34 uur in vier dagen. Ik kwam als jongste bediende binnen, maar ben de oudste van de groep. Mijn collega’s zijn leuk en mijn tijdelijke contract werd gelukkig verlengd. Het potje geld van mijn vorige werkgever heb ik even gelaten voor wat het is. Ik werk nu voor mijn plezier, heel luxe. En ik heb er ook echt lol in. Mijn vrouw merkt het ook. ‘Je gaat met plezier naar je werk’, zegt ze.

Vrijwilligerswerk
Het allermooiste is dat ik bij Menzis ruimte krijg voor mijn vrijwilligerswerk in de schuldhulpverlening. Via een hulporganisatie help ik mensen met hun thuisadministratie. Menzis vindt dat belangrijk. Als ik eens een afspraak met iemand overdag maak, is dat geen probleem. Werken bij Menzis betekent voor mij plezier, uitdaging, contacten en een nuttige besteding van mijn tijd. Het is een fijne werkgever die laat merken dat medewerkers belangrijk zijn. Zo werd er vorig jaar een kerstmarkt georganiseerd met warme chocolademelk waar je met bonnen zelf je kerstpakket kon samenstellen. Toen besefte ik: ik ben in een warm bad terechtgekomen.’

 

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.