Werken aan een gezonde leefstijl? Krijg gratis en persoonlijk advies

U wilt afvallen, gezonder eten, stoppen met roken of meer bewegen, maar weet niet hoe of waar u moet beginnen? De Menzis Leefkrachtadviseur zoekt naar passende hulp bij u in de buurt. Vraag nu een gratis persoonlijk gesprek aan.

Onze Menzis Leefkrachtadviseurs hebben al veel mensen op weg geholpen met hun eerste stap naar een gezondere leefstijl. Leefkracht staat voor goed in uw vel zitten en u fit voelen. We doen er alles aan om de leefkracht van iedereen te versterken. Daarom kunt u gratis en vrijblijvend bellen met een adviseur. Speciaal voor u, omdat u bij Menzis verzekerd bent.

De Menzis Leefkrachtadviseur in het kort 

  • Is er voor al uw vragen over gewicht, voeding, stress, slapen, ontspanning en verslavingen als roken, alcohol en eten.
  • Is een luisterend oor en helpt u om uw zorgvraag in kaart te brengen.
  • Zoekt met u naar geschikte hulp en initiatieven bij u in de buurt.
  • Speciaal voor u als Menzis-verzekerde.

Hoe werkt het?

Een gesprek met de Leefkrachtadviseur is gratis. Speciaal voor u, als u bij Menzis verzekerd bent. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten en kan via de telefoon of via beeldbellen. 

Wilt u een gesprek aanvragen?

Klik dan op de knop 'Bel mij terug' en vul uw gegevens in. We bellen u binnen 5 werkdagen terug om een afspraak in te plannen.

Ja, ik wil graag een gesprek met de Leefkrachtadviseur

Bel mij terug

Zo zijn anderen geholpen door de Menzis Leefkrachtadviseur

"Na het gesprek met de Menzis Leefkrachtadviseur besloot ik weer te stoppen met roken maar nu mét begeleiding. En met succes!"

- Frans (54) uit Enschede


"Omdat ik een BMI had van 35 kwam ik in aanmerking voor GLI (gecombineerde leefstijlinterventie). Ik ben zo blij dat de Menzis Leefkrachtadviseur mij hier over vertelde."

- Sandra (42) uit Tiel

Met welke vragen kan ik bij de Menzis Leefkrachtadviseur terecht?

De adviseurs zijn er voor al uw vragen over gezond leven. Denk aan vragen over gewicht, voeding, de overgang, stress, slapen, ontspanning en verslavingen als roken, alcohol en eten.

Gezond leven bestaat uit gezond eten, niet roken, regelmatig bewegen en ontspannen. Ook is het belangrijk om een gezond gewicht te hebben. Daarmee verkleint u de kans op ziekten zoals bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Bovendien blijft u langer fit.

Misschien wilt u op een gezonde manier afvallen en ontdekken of u in aanmerking komt voor de gecombineerde leefstijlinterventie (gli). In dit programma krijgt u 2 jaar professionele begeleiding bij ondere andere gezonder eten, meer bewegen en beter slapen. 

Of u wilt stoppen met roken en dan het liefst onder professionele begeleiding en samen met anderen. Dan kunt u gratis advies krijgen over passende programma’s, zowel online als bij u in de buurt.

Logo Menzis en SamenGezond

Zelf aan de slag? Ontdek SamenGezond

Kent u ons gezondheidsprogramma SamenGezond al? Daar kunt u terecht als u zelf aan de slag wilt met uw leefstijl. U kunt op ieder moment starten en op een manier die bij u past. Uiteraard geheel vrijblijvend, u hoeft niet bij Menzis verzekerd te zijn.
SamenGezond geeft bruikbare tips en coaching, afgestemd op uw persoonlijke situatie, interesses en doelen. Samen met partners zoals de Hartstichting, het Voedingscentrum en het Kenniscentrum Sport & Bewegen.

In de SamenGezond-app wordt u uitgedaagd met een persoonlijk Weekdoel. Doel gehaald? Dan ontvangt u een beloning. Zo zet u vaak net dat stapje meer en houdt u het ook langer vol!

Ontdek SamenGezond

SamenGezond app