Fysiotherapie in 2022

Menzis heeft iets nieuws in 2022 in de aanvullende verzekeringen. Nu 4 vergoedingen voor 4 verschillende situaties. U kunt hulp van een fysiotherapeut krijgen na een ongeval, specifieke aandoening en overige klachten. Én voor milde klachten kunt u onbeperkt gebruik maken van de FysioZelfCheck-app.

Heeft u hulp van een fysiotherapeut nodig? Lees de mogelijkheden in 2022. We helpen u graag op weg.

Naast uw standaard fysiotherapie behandelingen, kunt u zich bij Menzis nu ook voor onverwachte risico’s verzekeren. Bij Menzis zit u goed met een aanvullend pakket voor fysio-of oefentherapie. Zo krijgt u geen onverwachte hoge kosten.

Vergelijk hoeveel behandelingen u vergoed krijgt

Fysiopakketten 2022

Vanaf 2022 in uw verzekering - 2 nieuwe fysiotherapie vergoedingen

Man bij fysiotherapeut

16 behandelingen fysiotherapie na een ongeval

Ai, een val van de keukentrap of onderuit met de fiets. Een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt u zich hier nu voor verzekeren. Houdt u na een ongeval klachten? Uit uw aanvullende aanvullende verzekering krijgt u maximaal 16 behandelingen fysiotherapie vergoed.

Lees meer over fysio na een ongeval

jonge vrouw bij fysiotherapeut

20 behandelingen fysiotherapie bij specifieke aandoeningen en klachten

Krijgt u te horen dat u een chronische spierziekte heeft? Of bent u aan het herstellen van een operatie van een gebroken been? U verzekert zich met een aanvullende verzekering voor de eerste 20 behandelingen fysiotherapie. De behandelingen daarna krijgt u vanuit de Basisverzekering vergoed.

Lees meer over fysio bij specifieke aandoeningen

Klantervaringen of ervaringen van fysiotherapeuten

Henk Jansen (Bestuurslid KNGF): "Menzis pakt z'n verantwoordelijkheid..." "Het is ronduit innovatief waar geen enkele andere zorgverzekeraar dat op dit moment is."

Lees het hele artikel

 

Nikki: "Ik heb niet vaak fysio nodig. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en daar kan ik me nu voor verzekeren".

Marijn“Twee jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn knie en moest de 1e 21 behandelingen zelf betalen. Nu kan ik dit risico verzekeren, erg fijn!”

Henk Jansen

Nu én in de toekomst naar de (digitale) fysiotherapeut

Met ons aanbod voor fysiotherapie zorgen we ervoor dat u nu én in de toekomst naar een fysiotherapeut kan. Digitaal als het kan en op de momenten dat het echt nodig is bij de fysiotherapeut zelf. We realiseren ons dat mensen met specifieke klachten en aandoeningen die niet op bijlage 1 van het Besluit zorgverzekering staan, zoals reuma, minder behandelingen vergoed krijgen. Dit vinden we heel vervelend. Daarom zijn we in gesprek met verschillende partijen in de zorg en bij de overheid om meer behandelingen voor fysio- en oefentherapie te vergoeden vanuit de Basisverzekering. Overleg met uw fysiotherapeut wat het behandelplan voor 2022 is en welke gevolgen dit voor u heeft.

Heeft u nog vragen, bijvoorbeeld over uw vergoeding? Neem dan contact op met onze klantenservice. We staan voor u klaar.