Zorg voor asielzoekers

Administratie rondom zorg aan asielzoekers

Sinds 1 januari 2009 is Menzis, na een traject van Europese aanbesteding, verantwoordelijk voor de organisatie van de zorg voor asielzoekers. Deze taken worden uitgevoerd door een zelfstandige eenheid binnen Menzis, MCA. MCA staat voor Menzis COA Administratie. Het recht op zorg voor asielzoekers is vastgelegd in de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA).

Wat doet MCA?

MCA is verantwoordelijk voor de landelijke inkoop en de contractering van de zorg voor asielzoekers. Hiervoor heeft MCA twee contractmanagers in dienst, die samenwerken met de contractmanagers van Menzis voor de inkoop van alle zorgsoorten die binnen de RZA vallen (huisartsenzorg, farmacie, mondzorg, zittend ziekenvervoer, fysiotherapie, hulpmiddelen, ziekenhuiszorg, geboortezorg, AWBZ, thuiszorg, GGZ, entadministratie etc.).
MCA sluit wel eigen overeenkomsten omdat de zorg inhoudelijk afwijkt van de zorg volgens de Zorgverzekeringswet. Daarnaast is RZA geen verzekering maar een regeling.

Nadere informatie

Via de website van MCA en via de telefonische helpdesk worden zorgaanbieders zoveel mogelijk geïnformeerd en ondersteund bij alle facetten van de zorg voor asielzoekers. Kijk voor meer informatie op de website van het RZA .

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.