Regio Noord

Zorg in Noordoost-Groningen

De zorg in Noordoost-Groningen staat voor grote uitdagingen. Zo vertrekken in 2016 de ziekenhuizen uit Delfzijl en Winschoten naar een nieuwe locatie in Scheemda West. Maar ook het landelijk beleid heeft invloed op hoe we de zorg samen organiseren. De komende jaren krijgen we te maken met een aantal grote transities op het gebied van de ZvW, AWBZ en WMO. Dit in een regio die vergrijst en ontgroent. Het heeft gevolgen voor de organisatie van de zorg, sociale voorzieningen, scholen en de arbeidsmarkt.

Menzis ziet deze ontwikkelingen als een kans om samen met zorgaanbieders, gemeenten en andere stakeholders de zorg in de regio anders in te richten. Samen kunnen we de effecten van het sluiten van de ziekenhuizen en de transities opvangen. Door nieuwe, verbeterde vormen van zorg te ontwikkelen die aansluiten bij de vraag en mogelijkheden van de regio. Zorg die hoogwaardig, klantgericht en kostenbewust is. Dichtbij waar dat kan, verder weg als het moet.

Menzis voelt zich verantwoordelijk voor het beschikbaar houden van goede zorg voor de inwoners van Noordoost-Groningen. Daarom zetten we in op het versterken van de eerste lijn en het borgen van zorgvoorzieningen in die regio’s die verder weg komen te liggen van het ziekenhuis. We kijken er naar uit om samen met u de zorg voor de inwoners van Noordoost-Groningen toekomstbestendig te maken.

Project NOG beter

Project NOG Beter
De zorg in Noordoost-Groningen is in beweging. Samen met de provincie, zorgaanbieders, Zorgbelang Groningen en gemeenten werkt Menzis aan plannen om de zorg beschikbaar en, daar waar dat verantwoord kan, zo dichtbij mogelijk te houden.

Nieuws uit de regio Noord

Nieuws uit de regio
Menzis kiest voor een meer regionale aanpak om samen met zorgaanbieders het zorglandschap anders in te richten. We houden u door middel van nieuwsberichten en de regionale nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen die in onze regio spelen.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.