Nieuws uit de regio Noord

Menzis kiest voor een meer regionale aanpak om samen met zorgaanbieders het zorglandschap anders in te richten. We houden u door middel van nieuwsberichten en de regionale nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen die in onze regio spelen.

Nieuwsbrieven regio Noord

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich via zorglandschap@menzis.nl aanmelden.

Zorgexpeditie brengt nieuw Gronings zorglandschap in kaart

Publicatiedatum 9 maart 2015
De zorg is volop in beweging en het zorglandschap verandert snel. In weinig regio’s is dat zo zichtbaar als in Noordoost-Groningen. Achttien huisartsen in opleiding en beleidsmakers trokken woensdag 4 maart 2015 door de streek om de ontwikkelingen in de huisartsenzorg te zien. Moderne zorg betekent innoveren.

Met deze ‘Expeditie Zorglandschap’ laten we met de provincie Groningen en ziekenhuis UMCG huisartsen in opleiding en beleidsmakers kennis maken met vernieuwende projecten in de eerstelijnszorg. En zo willen we de aankomende artsen enthousiast maken voor het werk in deze regio. Naast de huisartsen in opleiding deden aan de zorgexpeditie onder anderen ook huisartsen uit de regio en specialisten ouderenzorg mee. Lees meer

Terugblik bijeenkomst september 2014

Publicatiedatum 18 september 2014
Eind 2013 is tijdens een bijeenkomst een oproep aan zorgaanbieders gedaan om op basis van de blauwdruk voor de regio Noordoost-Groningen initiatieven te ontwikkelen. Op 16 september 2014 heeft een 1e vervolgbijeenkomst plaatsgevonden om de eerste initiatieven binnen het NOGBeter traject te presenteren. Na een korte terugblik op de afgelopen periode werden verschillende initiatieven toegelicht vanuit de regio DEAL, regio Oldambt en regio Veendam/Pekela. Ook is aandacht besteed aan de spin off die het traject NOG Beter op de hele provincie heeft.
Het initiatief ‘Integrale zorg in Appingedam en Delfzijl’ werd namens Eveline Nieuwland, zorgmanager van Stichting Eerstelijns Zorg Appingedam e.o. nader toegelicht. Eveline ondersteunt huisartsen om samen met andere zorgaanbieders geïntegreerde eerstelijnsgezondheidszorg te ontwerpen en te realiseren. De avond werd afgesloten door mevrouw Marianne Besselink, gedeputeerde provincie Groningen. Zij gaf de boodschap mee, dat we trots mogen zijn op wat er bewerkstelligd wordt in de regio. We zijn er nog niet, maar wel op de goede weg.
Heeft u de bijeenkomst gemist? Onderstaand kunt u nog de presentatie van deze avond bekijken.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.