Project NOG Beter

Aanleiding

In 2012 is duidelijk geworden dat de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) per 1 januari 2016 de twee locaties in Delfzijl en Winschoten sluit. In Scheemda West wordt een nieuwe locatie gebouwd. Dit betekent dat een deel van de inwoners in Noordoost-Groningen vanaf 2016 verder moet reizen om ziekenhuiszorg te ontvangen.

Doel Menzis

Het traject NOG Beter heeft als doel om kwalitatief hoogwaardige zorg voor de inwoners van Noordoost-Groningen toegankelijk en dichtbij beschikbaar te houden, ook na het vertrek van de ziekenhuizen uit Winschoten en Delfzijl. Binnen NOG Beter hebben we eerst onderzocht óf en hoe zorg die nu binnen ziekenhuismuren wordt geleverd op een andere manier kan worden ingericht. Zodanig dat inwoners de zorg dichtbij huis kunnen ontvangen en alleen als het moet naar het nieuwe ziekenhuis in Scheemda West of een ander verder gelegen ziekenhuis hoeven te reizen. NOG Beter richt zich daarmee in eerste instantie specifiek op de zorg en de inwoners die worden beïnvloed door het vertrek van de OZG uit Winschoten en Delfzijl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het traject NOG Beter? Ga hiervoor naar de speciale themapagina.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.