Introductie Zorginkoopportaal VECOZO

In het digitale contracteerproces gaat Menzis over op het Zorginkoopportaal van VECOZO. Veel andere zorgverzekeraars maken al gebruik van dit portaal. Nu Menzis ook hierop aansluit, biedt het u de mogelijkheid om het contracteerproces eenduidig via één partij (VECOZO) te laten verlopen.

Voordelen
Het Zorginkoopportaal ondersteunt bij het digitaal vastleggen van contractafspraken. Vanaf de aanvraag voor een contract tot en met het digitaal ondertekenen. Alle gesloten overeenkomsten zijn eenvoudig in het portaal te vinden, deze worden overzichtelijk weergeven in één scherm. Daarnaast blijven oude contracten van eerdere jaren bewaard, zodat u ze eenvoudig terug kunt vinden. Bij het invullen van de vragenlijst (ook nodig voor de verlengingsovereenkomsten) slaat VECOZO gedurende inactiviteit de door u reeds ingevulde antwoorden op en gaat reeds ingevulde informatie niet verloren.

Geldig certificaat en juiste autorisatie
Om gebruik te kunnen maken van het Zorginkoopportaal heeft de tekenbevoegde van uw organisatie/praktijk een geldig persoonlijk certificaat nodig van VECOZO voorzien van de juiste autorisatie voor het Zorginkoopportaal. Het is van belang dat dit certificaat of de autorisatie tijdig wordt verstrekt.

  • Bent u al aangesloten op VECOZO, bijvoorbeeld voor het declareerproces, maar nog niet voor het Zorginkoopportaal. Dan ontvangt de Vecozo-contactpersoon van uw organisatie binnenkort een e-mail van VECOZO met meer informatie hierover. We verzoeken u deze mail zo spoedig mogelijk in behandeling te nemen.
  • Bent u nog helemaal niet aangesloten op of bekend bij VECOZO, dan verzoeken we u uw organisatie/praktijk aan te melden bij VECOZO. U zult daarover nog nader door Menzis worden bericht.

Meer informatie
Menzis en VECOZO hebben frequent onderling contact over dit proces. Op de website van VECOZO kunt u over het aanvragen van de certificaten al meer lezen. Ook vanuit Menzis werkt een team aan een soepele overgang naar VECOZO en blijven we aandacht besteden aan het digitale contracteerproces. Op onze website houden we u op de hoogte.

Veelgestelde vragen

U ontvangt nu al een verzoek om er voor te zorgen dat u tijdig in bezit bent van het juiste certificaat en autorisatie voor VECOZO Zorginkoopportaal. Ook rekening houdend met het verwerkingstermijn van VECOZO. Tevens begrijpen wij dat uw organisatie tijdens de vakantieperiode geen tijd heeft om deze aanvraag in behandeling te nemen. Wanneer u nu de aanvraag start bent u voor de vakantieperiode in bezit van een certificaat met de juiste autorisaties.
Wij ontvangen dan graag via het contactformulier uw gegevens en zullen dit nagaan bij VECOZO. Wanneer meer bekend ontvangt u z.s.m. onze reactie.
Om te zien wie de contactpersoon van uw instantie is logt u in met uw persoonlijk certificaat en klikt u rechtsboven in de navigatiebalk op het gebruikersnummer onder uw certificaatnaam. Op het volgende scherm ziet u dan o.a. de gegevens van de actuele contactpersoon.
De contactpersoon is het eerste aanspreekpunt voor VECOZO en is degene die namens de praktijk certificaten mag aanvragen en wijzigen, en hiervoor per post en e-mail de noodzakelijke gegevens ontvangt. De contactpersoon is door een tekenbevoegd persoon gevolmachtigd bij de aanmelding van de praktijk of instantie bij VECOZO. Als contactpersoon kunt u - als u bent ingelogd op de website van VECOZO - bovendien online certificaten aanvragen en wijzigingen doorgeven.

U bent echter niet automatisch ook geautoriseerd voor de diensten van VECOZO, zoals het Zorginkoopportaal. Voor het aanvragen van autorisatie voor een dienst zelf, dient u een aparte aanvraag in te dienen. Neem hiervoor contact op met VECOZO via de helpdeks of website.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.