Kraamzorg

Contractering Kraamzorg

Contractering 2018

Menzis is van start gegaan met de contractering 2018 – 2019 voor de kraamzorgaanbieders die voor 2017 een overeenkomst hebben. Menzis beidt met ingang van 2018 een tweejarige overeenkomst aan. Evenals in 2017 kennen wij drie verschillende overeenkomsten, namelijk

  • Topovereenkomst
  • Overgangsovereenkomst
  • Basisovereenkomst

In het inkoopbeleid Eerstelijns Geboortezorg 2018 – 2019 kunt u meer lezen over de verschillen tussen de drie overeenkomsten. U kunt een voorbeeld van de overeenkomst kraamzorg 2018 – 2019 en de bijlagen behorend bij de overeenkomst hieronder downloaden. 

Contractering 2017

Menzis is van start gegaan met de contractering 2017 voor de kraamzorgorganisaties die voor 2016 een overeenkomst hebben. 

Azivo gaat op in Menzis
Zorgverzekeraar Azivo zal met ingang van 1 januari 2017 niet meer in de overeenkomst Kraamzorg opgenomen zijn. Vanaf 1 januari 2017 geldt deze overeenkomst Kraamzorg voor verzekerden van Menzis en Anderzorg . Dat betekent dat Azivo als zorgverzekeraar geen contractpartij meer is.

Soorten overeenkomsten
Menzis kent drie contractsoorten: het topcontract, het overgangscontract en het basiscontract. Om te beoordelen welke overeenkomst passend is voor uw organisatie, maakt Menzis gebruik van een vragenlijst. Bij gebleken geschiktheid wordt, afhankelijk van de uitkomsten van de vragenlijst, een van deze contractsoorten met bijpassend tarief aangeboden.

U kunt een voorbeeld van de overeenkomst kraamzorg en de bijlagen behorend bij de overeenkomst 2017 hieronder downloaden:

 

Contractering 2016

Contract aanvragen

U kunt geen overeenkomst meer aanvragen voor 2016. Wilt u in aanmerking komen voor een overeenkomst met Menzis? U kunt zich dan aanmelden voor de contractronde 2017. Komt u in aanmerking voor een overeenkomst? Dan kan deze op zijn vroegst ingaan op 1 januari 2017.

Archief

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.