Vrijgevestigden

GGZ

U leest op deze webpagina meer informatie over de contractering GGZ vrijgevestigden. 

Aanvraag overeenkomst 2017 nieuwe zorgaanbieders

Publicatiedatum 1 april 2016
Zorgaanbieders die in 2016 geen overeenkomst met Menzis hebben en voor 2017 wel in aanmerking willen komen voor een overeenkomst, dienen zich hiervoor uiterlijk 1 juni 2016 aan te melden via het contactformulier. Het contactformulier vindt u onderaan de pagina met veelgestelde vragen. Indien u zich na 1 juni 2016 meldt, komt u niet in aanmerking voor een overeenkomst in 2017.

Indien u voor 2016 wel met Menzis een overeenkomst bent aangegaan, ontvangt u vanuit Menzis voor 2017 weer een aanbod waarmee u een overeenkomst kunt aanvragen. Wanneer u dit aanbod kunt verwachten, wordt aangegeven in het zorginkoopbeleid 2017. Dit beleid is op 1 april 2016 gepubliceerd.


Onderscheid vrijgevestigde/instelling

We hanteren voor de zorginkoop 2018 een nieuw onderscheid tussen VG en instelling, gebaseerd op het Kwaliteitsstatuut. Een VG heeft de volgende kenmerken:

  • a. De verzekerde/patiënt kiest zelf zijn regiebehandelaar, die dus ook behandelt.
  • b. De regiebehandelaar is persoonlijk zorginhoudelijk verantwoordelijk en levert de zorg zelfstandig, tenzij er sprake is van een opleidingssituatie (een opleideling wordt niet beschouwd als medebehandelaar) of waarneming.
  • c. De in de VG praktijk en in de Wet BIG geregistreerde regiebehandelaren beschikken ieder over een op naam en persoonlijke AGB-code geregistreerd Kwaliteitsstatuut.
  • d. De VG praktijk is zelfstandig: er is geen sprake van juridische en/of financiële afhankelijkheid van een andere rechtspersoon.
  • e. De bepaling van een VG zorgaanbieder of instelling gebeurt aan de hand van de AGB-code van de praktijk.
    Als een zorgaanbieder niet aan bovenstaande kenmerken voldoet, beschouwen we deze voor de zorginkoop als instelling.

AGB-codes instellingen

Meer informatie over AGB-codes kunt u raadplegen op de website van Vektis.

Archief

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.