Zorginkoop 2013-2014 GEZ-Ketenzorg

Integraal inkoopbeleid 2013-2014

Onderstaand document beschrijft het inkoopbeleid 2013-2014 van Menzis, AnderZorg en Azivo voor de geïntegreerde eerstelijnszorg (GEZ). Dit integrale inkoopbeleid is bestemd voor zorggroepen, geïntegreerde eerstelijnssamenwerkingsverbanden (GES) en geïntegreerde eerstelijnscentra (GEC). Menzis beschouwt de multidisciplinaire ketenzorg voor chronische ziekten als een vorm van geïntegreerde eerstelijnszorg.

Meerwaarde

Een belangrijk punt betreft de meerwaarde van geïntegreerde eerstelijnszorg. Al enkele jaren stimuleert Menzis de georganiseerde samenwerking in de eerstelijn en de ontwikkeling van ketenzorg. Voor 2013 en 2014 worden zorgprogramma’s die aantoonbaar waarde toevoegen voor de klant, kwaliteit en kosten/doelmatigheid beloond. Met behulp van een beoordelingskader wordt een onderscheid gemaakt in profielen 1, 2 of 3 voor een zorgprogramma. De profielen zijn van belang bij het bepalen van de richtprijzen voor de keten-dbc of GEZ-module.

Document

Download hieronder het inkoopbeleid met de daarbij behorende bijlagen:

Beleid GEZ/Ketenzorg 2013-2014

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.