Contact

Paramedische Zorg

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. U vindt op deze pagina een link naar de veelgestelde vragen, zodat u snel een antwoord heeft op uw vraag. Komt u er niet uit, dan kunt u uw vraag online stellen via het contactformulier.

Top 5 vragen en antwoorden Paramedische Zorg

Wilt u als zorgaanbieder een contract aanvragen bij Menzis dan kunt u uw aanvraag via het contactformulier indienen. Kiest u in het contactformulier voor het onderwerp 'aanvragen contract'. Dien u verzoek in met vermelding van:
  • AGB code organisatie (praktijk/ziekenhuis/instelling);
  • Desbetreffende zorgsoort(en);
  • Zorgverlenernummers van alle werkzame zorgverleners van betreffende zorgsoort;
  • Registratienummers uit het Kwaliteitsregister (CKR en/of KP).

Minimale voorwaarden overeenkomst

  • Eén van de voorwaarde van een overeenkomst (logopedie, dieetadvisering, oefentherapie, ergotherapie, huidtherapie) is een geldige registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici als kwaliteitsgeregistreerd. U moet een kopie van het certificaat en/of het registratienummer digitaal aan ons op sturen. Dit geldt voor alle paramedische zorgaanbieders van dezelfde discipline binnen uw praktijk. Indien één van de (loondienst)medewerkers niet voldoet aan deze voorwaarde is een overeenkomst van de betreffende zorgsoort niet mogelijk. Fysiotherapeuten moeten geregistreerd staan in het Centraal kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR).
  • Alle werkzame zorgverleners staan in het AGB register van Vektis gekoppeld aan de organisatie.
  • De praktijkruimte (zowel hoofdadres als eventuele andere behandellocaties) voldoet aan de door de verzekeraar opgestelde inrichtings- en toegankelijkheidseisen. Deze eisen vindt u op onze website onder uw juiste zorgsoort.
  • De praktijk is minimaal 5 dagdelen per week geopend. Een dagdeel (ochtend/middag/avond) is een aaneengesloten periode van minimaal 4 uur.
  • De praktijk beschikt over een actuele website met praktijkinformatie voor de verzekerde waarop minimaal de openingstijden van de behandellocatie(s) staan vermeld.
U heeft de laatste stap niet uitgevoerd en u dient uw contract nog digitaal te ondertekenen door in te loggen via de link die u in de e-mail van ons heeft ontvangen.

Mogelijk heeft u een overeenkomst voor meerdere jaren. U kunt dit nagaan in de informatie over de Contractuele relatie, dat zijn de laatste artikelen van uw overeenkomst.
Voor fysiotherapie, oefentherapie en logopedie geldt dat het van toepassing zijnde profiel in artikel 9 van de overeenkomst staat.

Loopt uw overeenkomst niet door in het volgende jaar?
Dan kunt u ons hierover telefonisch benaderen op nummer 088 222 40 00 (optie 2 in het keuzemenu) zodat we u opnieuw een aanbod kunnen toesturen.

U kunt uw bezwaar indienen via het contactformulier voorzien van een goede argumentatie.
U kunt uw verzoek via het contactformulier indienen. Voeg daarvoor een ondertekende bijlage toe waarin u aangeeft wat uw reden is.

Veelgestelde vragen

Voor al uw vragen over uw contract of over ons inkoopbeleid kunt u de veelgestelde vragen van uw beroepsgroep bekijken. Hier vindt u een antwoord op de meest voorkomende vragen.

Contactformulier

Is uw vraag na het lezen van de veelgestelde vragen niet beantwoord? Dan kunt u uw vraag stellen via het online contactformulier. Selecteer uw beroepsgroep en vul uw vraag in. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord. Indien wij aanvullende informatie nodig hebben zullen wij contact met u opnemen.

U kunt ons bellen

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag, dan kunt u ons bellen. U neemt contact op met Menzis via het telefoonnummer 088 222 40 00. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Wilt u de AGB-code van de praktijk of van u als zorgverlener bij de hand houden?


Heeft u een vraag over een declaratie?
Optie 1
Heeft u een vraag over de inhoud van uw overeenkomst, het inkoopbeleid of contractcontroles?
Optie 2

Declaratieverwerking

Menzis
Afd Declaratieverwerking
Team Paramedisch
Postbus 640
7500 AP Enschede
Mail Declaratieverwerking

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.