Diëtetiek

Contractering Dietisten

Menzis is op 5 september 2017 gestart met het aanbieden van de overeenkomst Diëtetiek 2018-2020. Via het Vecozo portaal dient u de contractering te doorlopen. Voor de volledigheid vermelden wij hieronder de voorbeeld contractstukken:

Beleid doelmatig voorschrijven dieetadvisering

De zorgaanbieder levert dieetadvisering op doelmatige wijze. Bij elke verzekerde zorgt men voor een passende oplossing voor de dieetproblematiek.

Vanaf 1 januari 2015 dient er een artsenverklaring te worden ingevuld voor het voorschrijven van orale dieetvoeding voor medisch gebruik en sondevoeding. Dit is alleen van toepassing als dieetvoeding voor medisch gebruik geïndiceerd is omdat (aanpassing aan) gewone voeding niet mogelijk blijkt te zijn. Deze artsenverklaring wordt binnenkort beschikbaar gesteld als download.


Paramedische behandeling op school

Ten aanzien van het behandelen op school onderkennen wij in het algemeen twee situaties:

  • Paramedische hulp wordt verleend in een vrijgevestigde praktijk. Deze praktijk is gevestigd op het schoolterrein, dan wel in het schoolgebouw.
  • Paramedische hulp wordt verleend in een vrijgevestigde praktijk. Deze praktijk is niet gevestigd in een schoolgebouw. Alleen in uitzonderingssituaties wordt door Menzis toestemming verleend voor het incidenteel behandelen van kinderen op school.

Archief

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.