Corresponderende betaalinformatie

Vektisstandaard: corresponderende betaalinformatie noodzakelijk voor afhandeling van declaraties

In de Vektis standaard (PM304) kunt u in de software aangeven op welk bankrekeningnummer u de betaling van uw declaraties wilt laten plaatsvinden.

Er kan daarbij onderscheid gemaakt worden in betaling aan uw praktijkbankrekeningnummer, uw persoonlijke bankrekeningnummer, uw servicebureau of de instelling. Deze ‘betaling aan’ kunt u in uw software regelen en wijzigen door een numerieke waarde mee te geven in rubriek 113.

  • Betaling aan servicebureau: 01
  • Betaling aan declarant: 02
  • Betaling aan praktijk: 03
  • Betaling aan instelling: 04
Wij willen u erop attent maken dat de code die u in rubriek 113 meegeeft overeen dient te komen met uw betaalgegevens in het systeem van Menzis. Dit betreft het juiste bankrekeningnummer plus de juiste koppeling met bovenstaande coderingen.

Mocht u besluiten de ‘betaling aan’ in uw software te wijzigen dan is het van groot belang dit bij Menzis te melden door middel van een mutatieformulier. Wanneer u dit niet doet, zal de declaratie op een verkeerde manier bij ons binnenkomen, waardoor de declaratie niet door ons verwerkt kan worden.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.