Juist declareren

Aantal uitgevoerde prestaties (rubriek 411):

  • De prestaties moeten naar evenredigheid van de werkelijke bestede tijd in eenheden van 15 minuten worden gedeclareerd.
  • Er moet worden afgerond in veelvouden van 15 minuten. Als er bijvoorbeeld 36 minuten behandelt is, zijn dit 2 uitgevoerde prestaties.
  • In “0411 Aantal uitgevoerde prestaties” wordt in het geval van reguliere zittingen per zitting gedeclareerd (aantal = 1).

Voor meer informatie kunt u de invulinstructie van Vektis raadplegen.

Creditregel:

Voor het aanleveren van een creditregel gelden de volgende regels:

  • Er moet altijd een niet afgewezen debetregel aanwezig zijn. Op een volledig afgewezen debetregel is geen creditregel mogelijk.
  • Een creditregel mag alleen aangeleverd worden bij het corrigeren van een onjuist eerder via een ander bestand aangeleverde debetregel.
  • De creditregel is een exacte kopie van de oorspronkelijke debetregel. U gebruikt in een creditregel het bedrag dat wij op de oorspronkelijke debetregel aan u hebben uitbetaald!
Eerdere behandeling bij een collega
Het komt voor dat een verzekerde binnen het kalenderjaar al een behandeling heeft ondergaan bij een collega fysio- of oefentherapeut, ergotherapeut of diëtist. Vraag voorafgaand aan het starten van een behandeling aan de verzekerde of hij/zij al ergens anders behandeld is.
Opsturen declaratiebestand
Stuur maandelijks uw declaratiebestand naar Menzis ook al is de behandeling nog niet afgerond. Zo verkleint u het probleem met het maximum aantal vergoedingen waar de verzekerde recht op heeft en kunt u bijtijds de verzekerde informeren over het aantal te volgen behandelingen.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.