Alles over mantelzorg

Vragen of uitdagingen? Hier kunt u terecht

Mantelzorgers mogen rekenen op onze hulp en adviezen

Als mantelzorger wilt u goed voor de ander zorgen. Dat kan soms best ingewikkeld zijn. Wat voor regelingen zijn er? Hoe houdt u uw administratie op orde? Hoe combineert u werk met uw mantelzorgtaken en zijn er vergoedingen waar u als mantelzorger gebruik van kunt maken? Antwoord op deze vragen en hulp bij andere praktische zaken, krijgt u van onze Zorgadviseur.

Hulp voor mantelzorgers

Logo Consumentenbond

Consumentenbond: "Menzis beste zorgverzekering voor mantelzorgers"

Menzis biedt de meest complete vergoeding voor iedereen die onbetaald zorg verleent aan familie, buren of vrienden. We vergoeden als enige zorgverzekeraar alle vormen van mantelzorgondersteuning, dus zowel vervangende mantelzorg, de mantelzorgmakelaar, mantelzorgcursussen als het mantelzorgarrangement.

Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond in opdracht van Mezzo, de landelijke vereniging voor Mantelzorgers.

Wat is mantelzorg?

PGB vv mantelzorg downloads

Een mantelzorger is iemand die onbetaald zorg verleent aan een familielid, buurman of vriend. Mantelzorgers ondersteunen vaak in praktische zaken, maar zijn ook emotioneel betrokken.

Mantelzorg & werk

mantelzorg

Uw mantelzorgtaken combineren met uw werk, is soms lastig. Gelukkig kunt u als werkende mantelzorger gebruikmaken van financiële regelingen en bijvoorbeeld zorgverlof. 

Regelhulp & WeHelpen

mantelzorgmakelaar

Als mantelzorger kunt u ook gebruikmaken van Regelhulp, een wegwijzer van de overheid. Of neem een kijkje op WeHelpen, een marktplaats voor het vragen, aanbieden en organiseren van hulp. 

Mens, wat ben je mooi!

"Ik breng vooral veel vrolijkheid. Contact maken, dáár draait het om als clown. 

Soms zegt een verpleger: 'Blijf maar even weg bij meneer Jansen'. Maar als je dan aan zijn bed een liedje zingt, kan er ineens een heel andere man liggen."

Lees het hele verhaal van Annet

Annet van Zeijst Clown Heiki

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.