Wat is mantelzorg?

Dankbaar werk, maar denk ook aan uzelf

Nederland telt maar liefst vier miljoen mantelzorgers. Vaak zijn dat partners, kinderen of buren van een zieke, oudere of iemand met een handicap of met psychische problemen. Mantelzorger zijn, is bijna nooit een keuze: het overkomt je. De meeste mensen die mantelzorger zijn, ervaren dit als waardevol en dankbaar werk. Het is alleen wel belangrijk dat u ook goed op uzelf blijft passen. Mantelzorgers lopen een groot risico op overbelasting. Gelukkig staat de Zorgadviseur voor u klaar om u te helpen en te adviseren. Bel gerust!

"Menzis biedt mantelzorgers de meeste vergoedingen"

Mantelzorgers vinden bij ons de meest diverse en meest uitgebreide vergoedingen. Dat zegt Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers. Mezzo trekt die conclusie op basis van een onafhankelijk onderzoek door de Consumentenbond.

Vraag het de Zorgadviseur

Geeft of krijgt u mantelzorg? De Zorgadviseur biedt een luisterend oor en geeft deskundig advies. Reken op hulp voor mantelzorgers.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.