PGB verpleging en verzorging

In 5 stappen uw PGB vv aanvragen

Aanvragen van een PGB verpleging en verzorging

Wilt u in de toekomst zorg inkopen die beter bij uw persoonlijke situatie past? In 5 stappen vraagt u een PGB verpleging en verzorging (PGB vv) aan. Hieronder zijn ze kort omschreven. Op het aanvraagformulier vindt u de uitgebreide omschrijving.

In 5 stappen een PGB vv aanvragen

Maak een afspraak met een wijkverpleegkundig (BIG + niveau 5). Deze wijkverpleegkundige komt langs, stelt de zorgbehoefte vast en legt dit vast in het verpleegkundige deel. Een geschikte wijkverpleegkundige vindt u op onze Zorgvinder onder 'wijkverpleging'. Komt u er niet uit? Bel dan gerust met een van onze Zorgadviseurs zij helpen u graag: 088 222 4242.
Vul het aanvraagformulier in. Het eerste deel vult u samen met de wijkverpleegkundige in, het tweede deel vult u zelf in en tot slot voegt u ook het zorgplan van de wijkverpleegkundige toe. Op het aanvraagformulier staat omschreven wat u waar moet invullen. Meer informatie over de normen van de verpleegkundige vindt u op v&vn.


Tips | Maak een kopie & vul alles in

  • maak kopieën van de originele documenten voor uw eigen administratie. 
  • vul alles volledig in en zorg dat de formulieren ondertekend zijn. Als de aanvraagformulieren niet volledig zijn ingevuld en ondertekend of als de aanvraag niet compleet is, dan kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen. 
Als het nodig is, kunt u aanvullende documenten toevoegen aan uw aanvraag. Denk dan bijvoorbeeld aan een zorgplan of assessment van de wijkverpleegkundige, een rapport van de huisarts, een kopie van de rechtbank (als er een wettelijk vertegenwoordiger is) of andere belangrijke informatie voor de aanvraag van uw PGB vv.
Menzis
Afdeling PGB vv
Postbus 75000
7500 KC Enschede

Wanneer uw aanvraag is beoordeeld, krijgt u een brief waarin staat of uw PGB vv wordt toegekend of afgewezen. Bij een afwijzing vertellen we u ook waarom de aanvraag is afgewezen.

Wordt uw aanvraag toegewezen? 
U ontvangt een schriftelijke toewijzing met een ingangsdatum en een budget op basis van de geïndiceerde uren. Bewaar deze toestemming goed! Stapt u over naar een andere zorgverzekeraar? Dan blijft het PGB vv geldig, er kan wel een ander tarief gelden.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.