Alles over onregelmatig werken

Welke impact heeft onregelmatig werken op u?

De FNV en Menzis hebben een website opgericht om medewerkers te ondersteunen die onregelmatig of in ploegendienst werken.

Allesoveronregelmatigwerk.nl is het informatie-en adviesplatform van Zorgcollectief FNV/Menzis over de gezondheidsaspecten van onregelmatig werk en werken in ploegendienst. Met deze website willen we werknemers die structureel op onregelmatige tijden werken, ondersteunen bij het veilig en gezond uitoefenen van hun berroep.

Inzicht in uw gezondheid

Als je goed en gezond in je vel zit, barst je vaak van de energie. Maar soms staat een gebrek aan tijd of het vinden van een juiste aanpak je in de weg om het bruggetje te slaan naar een echt gezond leven! 

Onregelmatig werken of het werken in ploegendienst kan een impact hebben op uw nachtrust, eetpatroon en het indelen van vrije tijd. Op de website allesoveronregelmatigwerk.nl vindt u tips en adviezen die kunnen helpen om verstandig en gezond om te gaan met ploegendiensten en onregelmatig werk.

U bent niet alleen

In Nederland werken naar schatting zo’n 500.000 mensen in een vorm van ploegendienst of hebben te maken met structureel onregelmatige arbeidstijden. Onregelmatig werken in combinatie met leeftijd en het aantal dienstjaren, is een extra belasting voor werknemers. 

40% van de werknemers krijgt binnen 2 à 3 jaar nadat ze onregelmatig zijn gaan werken te maken met chronische gezondheidsproblemen. Dit zijn vaak gezondheidsproblemen op het gebied van slapen, eten en bewegen.

De FNV en Menzis

Zowel de FNV als Menzis hechten er waarde aan om werknemers te informeren over alles wat met onregelmatige werktijden te maken heeft. Vanuit het oogpunt van werk en gezondheid werken de FNV en Menzis al langer met elkaar samen. Deze samenwerking vindt zijn oorsprong in de collectieve zorgverzekering voor FNV-leden bij Menzis: een kwalitatief goede zorgverzekering met exclusieve voordelen voor FNV-leden.

Daarnaast zijn er thema’s vanuit de samenwerking ontstaan om werkenden te helpen. De website Allesoveronregelmatigwerk.nl is er één van. Deze website is een hulpmiddel voor jou in het zo goed en gezond mogelijk omgaan met onregelmatige arbeidstijden en het werken in ploegendienst.

Alles over onregelmatig werk

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.