Meld verspilling in de zorg

Meld uw ervaring met teveel of onnodig verstrekte zorg

In 2012 riep Menzis Meld Medicijnverspilling in het leven. De aanleiding hiervoor was onder meer de vele signalen die we kregen van MedeMenz-deelnemers over verspilling van medicijnen. Die verspilling kost de Nederlandse premiebetaler ieder jaar veel geld.

Mijn ervaring is dat als mijn specialist een nieuw recept voorschrijft er "erg gemakkelijk" een grote hoeveelheid wordt voorgeschreven.

2013: landelijk Meldpunt Verspilling in de Zorg

In 2013 introduceerde Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, het landelijke Meldpunt Verspilling in de Zorg. Naast medicijnverspilling kunnen daar ook andere vormen van verspilling in de zorg worden gemeld. 

Hoe meer meldingen bij elkaar, hoe duidelijker het beeld wordt. Daarom hebben wij besloten ons Meldpunt Medicijnverspilling te sluiten. Wilt u een melding maken van verspilling in de zorg? Dan kunt u terecht bij het landelijke Meldpunt Verspilling in de Zorg.

MedeMenz

MedeMenz

Al bijna 15.000 mensen vormen MedeMenz. Met elkaar hebben we ruim 9600 ideeën geplaatst en meer dan 900 zorgervaringen gedeeld.

Deel uw mening

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.