Ziekenhuiszorg

Menzis kiest voor toegankelijke en betaalbare zorg

Menzis kiest voor partijen die zeer goede zorg leveren. Daarom maakt Menzis afspraken met ziekenhuizen over de kwaliteit en prijs. Dit betekent ook dat we, voor bepaalde behandelingen, alleen contracten met ziekenhuizen sluiten die aan de kwaliteitseisen voldoen. Zo kunnen ziekenhuizen zich ook echt specialiseren voor deze behandelingen.

Veranderingen in de zorg

We worden in Nederland steeds ouder. Maar daardoor doen we ook steeds vaker een beroep op de gezondheidszorg. De afgelopen jaren zijn de zorguitgaven enorm gestegen. Met als gevolg dat ook de premie van uw zorgverzekering ieder jaar hoger wordt.

Daarom heeft de overheid samen met de zorgverzekeraars en ziekenhuizen afgesproken dat ziekenhuizen niet meer alle behandelingen uitvoeren, maar zich gaan specialiseren wanneer dit beter is voor de kwaliteit en de kosten.

Concentratie van complexe zorg

Zorgverzekeraars hebben samen bij 92 ziekenhuizen de kwaliteit van chirurgische ingrepen in kaart gebracht. Het gaat hierbij om de kwaliteit voor de operatieve behandeling van 6 kankeraandoeningen, blaasverwijdering en verwijde buikaorta. Als gevolg van de inventarisatie gaven 23 ziekenhuizen aan in 2012 te stoppen met de operatieve behandeling van aandoeningen waarvan zij de minimumnormen niet halen.

Ook interessant:

Betaal uw eigen risico gespreid

Vanaf 2017 kunt u uw verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden betalen.

 

Meer over gespreid betalen

Persoonlijk advies

Bianca, uw zorgadviseur

Bent u op zoek naar informatie over uw aandoening of een behandeling? Bel onze Zorgadviseur op 088 222 42 42 (op werkdagen van 08.30 - 19.00 uur) of stel uw vraag online.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.