De voordelen voor FNV-leden tellen lekker op

Profiteer van de extra voordelen

Naast de collectiviteitskorting die u ontvangt op de naturapolis Basis en restitutiepolis Basis Vrij en de aanvullende (tand)verzekeringen, zijn er nog vele exclusieve afspraken gemaakt. En dat is voordelig voor u!

Premiekorting

Ook in 2016 heeft u met het Zorgcollectief FNV/Menzis gemakkelijk toegang tot goede en betaalbare zorg. Met persoonlijke service is het Zorgcollectief FNV/Menzis altijd dichtbij. En u zit financieel ook goed. In onderstaand schema staan alle kortingen op de zorgverzekeringen voor u op een rij. 

Soort verzekering Kortingspercentage
Natura Basisverzekering Basis 7%
Restitutie Basisverzekering Basis Vrij 8%
Natura Basisverzekering Basis Voordelig n.v.t.
Aanvullende verzekeringen FNV PrimaZorg, FNV Zorg 1, 2, 3 en 4 10%
Aanvullende tandverzekeringen FNV TandZorg 1, 2, 3 en 4 10%
Aanvullende verzekeringen Aanvullend en Extra Aanvullend n.v.t.

Goed verzekerd bij FNV/Menzis
Kies voor Zorgcollectief FNV/Menzis en profiteer van de extra voordelen.

Bereken premie

Fysiotherapie uitgebreid vergoed

Of u nu twee keer per week of twee keer per jaar fysiotherapie nodig hebt, het Zorgcollectief FNV/Menzis heeft de vergoeding die bij u past. Er is keuze uit vergoeding van 9, 12, 30, 40 of een onbeperkt aantal behandelingen.

Heeft u slechts een aantal behandelingen per jaar nodig, kies dan voor FNV Zorg 1. Hierin worden maximaal 9 behandelingen vergoed. Wilt u een compleet alles-in-één-pakket met een prima dekking tegen een scherpe premie. Kies dan voor FNV PrimaZorg. U bent dan uitstekend verzekerd voor o.a. 12 behandelingen fysiotherapie, maar ook voor brillen/contactlenzen, voorbehoedsmiddelen, voetzorg en sportmedisch advies. Heeft u meer fysiotheraptiebehandelingen nodig, kies dan voor FNV Zorg 2 of FNV Zorg 3. Hierin worden respectievelijk maximaal 30 of 40 behandelingen vergoed. Voor de groep mensen die om medische redenen meer fysiotherapie nodig heeft dan 40 behandelingen, wordt fysiotherapie onbeperkt vergoed in de FNV Zorg 4. Wel is er na de 40e behandeling toestemming nodig van Menzis. 

Heeft u een chronische indicatie die in 2016 op de lijst van chronische indicaties staat?

Dan krijgt u fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de Basisverzekering. Daarbij geldt het verplicht eigen risico en betaalt u de eerste € 385 aan zorgkosten zelf. Wilt u de behandelingen voor de 21e behandeling ook vergoed krijgen? Sluit dan één van de aanvullende FNV-verzekeringen af. Deze hebben allemaal een aanvullende dekking voor de eerste (of een gedeelte daarvan) 20 behandelingen.

Vergoedingen Fysiotherapie uit de verschillende zorgpakketten:


Aanvullende zorgverzekeringen

FNV Zorg 1 FNV Zorg 2 FNV Zorg 3 FNV Zorg 4
9 behandelingen fysiotherapie 30 behandelingen fysiotherapie 40 behandelingen fysiotherapie 100% fysiotherapie (na de 40e behandeling is toestemming van Menzis nodig)

Alles in één pakketten

Aanvullend FNV PrimaZorg Extra Aanvullend
9 behandelingen fysiotherapie 12 behandelingen fysiotherapie 9 behandelingen fysiotherapie

Exclusief voor FNV-leden: Geen eigen risico voor gezondheidspogramma's

Als u wilt stoppen met roken of gezonder wilt gaan eten, hoeft u daar bij het Zorgcollectief FNV/Menzis geen eigen risico over te betalen. U maakt immers alleen maar kosten, omdat u gezonder wilt leven. Door deze zorg te vergoeden als huisartsenzorg geldt het eigen risico niet. Zo helpen we u om uw goede voornemens waar te maken.

Bij Stoppen met roken geldt de regeling voor een kort advies of intensieve coaching door een huisarts, verpleegkundige of een zorgverlener die geregistreerd staat in het kwaliteitsregister van het Partnership Stop met Roken. Het kwaliteitsregister Stoppen met roken kunt u raadplegen op kwaliteitsregisterstopmetroken.nl. U hoeft ook geen eigen risico te betalen over de geneesmiddelen die in het kader van het programma worden voorgeschreven.
  

Bij Beter Eten wordt u geholpen overgewicht aan te pakken door een erkende zorgaanbieder. Het programma richt zich op het aanwennen en behouden van gezond gedrag en bestaat uit: advisering over en begeleiding bij dieet, beweging en gedragsverandering.

Leefstijladvies

Als u goed in uw vel zit en gezond bent, barst u vaak van de energie. Door rust en herstel, gezond eten en voldoende bewegen blijft u vitaal. Maar soms staat gebrek aan tijd of het vinden van een juiste aanpak u in de weg om echt gezond te leven. Wat kunt u doen als werken veel inspanning vraagt en energie kost?

Het Zorgcollectief FNV/Menzis biedt u steun als u wilt werken aan uw gezondheid. We hebben onze service en vergoedingen op dit gebied namelijk uitgebreid.

Vanaf 2016 is in alle aanvullende FNV-verzekeringen de vergoeding voor leefstijladvies tot een maximumbedrag van € 50 per kalenderjaar opgenomen. Meer informatie is te vinden op fnvmenzis.nl/leefstijladvies. En gaat u naar een sportschool die is aangesloten bij Fitvak, dan ontvangt u na het leefstijladvies ook nog eens 10% korting op uw jaarabonnement.

Kinderen gratis meeverzekerd

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd voor de Basisverzekering. Speciaal bij het Zorgcollectief FNV/Menzis, zijn zij óók gratis meeverzekerd op de hoogste aanvullende verzekering en aanvullende tandverzekering van één van de ouders. Als u kiest voor FNV PrimaZorg dan is uw kind gratis meeverzekerd in pakket FNV Zorg 2. De betalende
verzekerde op de polis kan trouwens ook een oudere broer of zus zijn. Dit geldt voor alle aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen.

Hebt u - of een andere volwassene op uw polis - FNV TandZorg 3 of FNV TandZorg 4? Dan zijn uw kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd voor dezelfde aanvullende tandverzekering. Hun kosten voor orthodontie worden dan vergoed tot € 2.000. De meeste andere tandartsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de Basisverzekering. 

FNV TandZorg 1, FNV TandZorg 2 en FNV PrimaZorg bieden voor kinderen tot 18 jaar geen extra tandartsvergoeding ten opzichte van de Basisverzekering. Deze verzekeringen kunt u daarom niet voor kinderen tot 18 jaar aanvragen. 

100% Onafhankelijke Werk & Gezondheid Arts

Heeft u stress of beginnende lichamelijke klachten door uw werk? Als verzekerde van het Zorgcollectief FNV/Menzis kunt u gratis een onafhankelijke Werk & Gezondheid Arts raadplegen. Met goede adviezen en hulp voorkomt u dat uw klachten of zorgen erger worden. Voor werknemers én zelfstandigen.

U kunt in vertrouwen praten over alles wat u bezighoudt op het gebied van uw werk en gezondheid. U krijgt advies en kunt bijvoorbeeld worden doorverwezen naar een fysiotherapeut, psycholoog of diëtist. Of bij werk gerelateerde zaken, naar de Individuele Belangen Behartiging van de FNV. De Werk & Gezondheid Arts is 100% onafhankelijk. Uw werkgever wordt niet geïnformeerd. Uw vraag en behoefte staan centraal. En, anders dan bij de bedrijfsarts, bepaalt u zelf of u het advies opvolgt of niet.

U kunt op eigen initiatief een afspraak inplannen op het spreekuur van een Werk & Gezondheid Arts. Er zijn 30 locaties waar u terecht kunt op het preventieve spreekuur, wanneer het u uitkomt. Dus ook ’s avonds. U kunt ook kiezen voor een online consult. De afspraak wordt vergoed door FNV/Menzis.

Maatwerk gehoorbescherming voor jongeren tot 30 jaar

Op festivals en concerten kan het geluid vaak niet hard genoeg staan. Hoe harder, hoe beter, zo lijkt het wel. Thuis moet die harde beat er natuurlijk in blijven, dus gaat ook het volume van de ‘oortjes’ op vol. Wie dan ook nog eens werkt in een lawaaiige omgeving, heeft een grote kans dat die piep in de oren opeens blijvend is. Want lawaaidoofheid sluipt er langzaam in, maar is wel onherstelbaar. Het Zorgcollectief FNV/Menzis helpt dat voorkomen met korting op maatwerk gehoorbescherming. Jongeren tussen de 18 en 29 jaar, met een aanvullende verzekering bij het Zorgcollectief FNV/Menzis, hebben recht op 50% korting op gehoorbescherming op maat. In januari 2016 is de gehoorbescherming zelfs helemaal gratis. Meer informatie is te vinden op fnvmenzis.nl/gehoorbescherming.

Korting bij sportscholen

Bent u sportief bezig en bent u lid van een sportschool? Of wilt u dat worden? Dan belonen we graag uw gezonde keuze. Als verzekerde van het Zorgcollectief FNV/Menzis krijgt u korting op uw lidmaatschap. Want als u werkt aan uw gezondheid, werken wij daar aan mee. Houd fnvmenzis.nl/kortingsportscholen in de gaten voor meer informatie.

Zorg voor elkaar: exclusieve ondersteuning bij mantelzorg

Bent u mantelzorger of ontvangt u mantelzorg? Kijkt u dan verder bij de FNV Zorgservice 'Zorg voor elkaar' waar u gebruik van kunt maken. 

Gezond ouder worden met FNV SeniorZorg

Een goede gezondheid is één van de belangrijkste zaken in het leven. De FNV en Menzis hebben samen een speciaal voordeelprogramma ontwikkeld voor 55-plussers: FNV SeniorZorg.

Gratis Health Check

Voor alle FNV-leden is de gratis Health Check als FNV Zorgservice beschikbaar. U kunt gratis een medische check-up laten uitvoeren.

De Health Check is ontwikkeld om een zorgvuldige algemene indicatie te kunnen geven van uw individuele gezondheidstoestand. Bel voor meer informatie met de FNV/Menzis Klantenservice 088 222 44 44.

30% korting op alle reis- en annuleringsverzekeringen

FNV-leden die deelnemen aan het Zorgcollectief FNV/Menzis ontvangen 30% korting op alle reis- en annuleringsverzekeringen.

Ongevalregeling bij wachttijd

Voor nieuwe verzekerden geldt een wachttijd van één jaar voor orthodontie, implantaten, kronen en bruggen.

Heeft u door een ongeluk een kroon of brug nodig en zit u in uw wachttijd? Speciaal voor FNV-leden is er een ongevalregeling voor kronen en bruggen. Deze geldt voor FNV PrimaZorg en FNV TandZorg 2, 3 en 4. Neem bij een ongeval contact op met de FNV/Menzis Klantenservice op 088 222 44 44 of via fnv@menzis.nl. Zij kunnen u vertellen welke kosten u toch vergoed kunt krijgen.

Alles over onregelmatig werken

AllesOverOnregelmatigWerk.nl (www.aoow.nl) is een gezamenlijk initiatief van het zorgcollectief FNV/Menzis. Op deze website is interessante informatie te vinden voor iedereen die te maken heeft met onregelmatig werk en die in ploegendienst werkt. Er is van alles te lezen over bijvoorbeeld de gevolgen van onregelmatig werk op het gebied van slapen, eten en bewegen. Maar ook nieuws, praktische tips en ervaringen van anderen.

Met de Werktijdencheck krijgt u direct concreet advies over hoe u (nog) beter met onregelmatig werken om kunt gaan. U kunt hiermee checken hoe onregelmatige werktijden van invloed zijn op uw werk- en leefstijl. En met de WakkerWerk app wordt u zich op een eenvoudige en uitdagende manier bewust van uw onregelmatige werk. Ook krijgt u zo handige tips. Draait u ze allemaal binnen de tijd om en verslaat u uw collega’s?

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.