Wachttijd GarantTandVerzorgd 

Wachttijd voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten

Kiest u voor de tandartsverzekering GarantTandVerzorgd 650 of GarantTandVerzorgd 950? Dan geldt er een wachttijd van 1 jaar (12 maanden vanaf ingangsdatum verzekering) voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten.

GarantTandVerzorgd 350

Voor GarantTandVerzorgd geldt géén wachttijd.

GarantTandVerzorgd 650

Voor verzekerden die een tandartsverzekering GarantTandVerzorgd 650 afsluiten, geldt er een wachttijd van één jaar voor kronen, bruggen en implantaten (in dit pakket zit geen vergoeding voor orthodontie). Dit betekent dat u tijdens de wachttijd wel premie betaalt, maar nog geen vergoeding krijgt voor een kroon, brug of implantaat. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van de tandartsverzekering. Hieronder leest u 2 voorbeelden wanneer er wel/geen wachttijd geldt.

  • Had u al een GarantTandVerzorgd 650 heel 2015? Dan geldt er voor de GarantTandVerzorgd 650 geen wachttijd voor u in 2016.
  • Had u een GarantTandVerzorgd 350 heel 2015? En sluit u voor 2016 de GarantTandVerzorgd 650 dan geldt voor u de wachttijd.

GarantTandVerzorgd 950

Voor verzekerden die een tandartsverzekering GarantTandVerzorgd 950 afsluiten, geldt er een wachttijd van één jaar voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten. Dit betekent dat u tijdens de wachttijd wel premie betaalt, maar nog geen vergoeding krijgt voor orthodontie, kroon, brug of implantaat. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van de tandartsverzekering. Had u heel 2015 de GarantTandVerzorgd 950? Dan geldt er voor u geen wachttijd in 2016.

Heeft u kinderen jonger dan 18 jaar?

Vanaf 1 januari 2016 hebben alle meeverzekerde kinderen tot 18 jaar gratis een GarantTandVerzorgd 950, daarbij maakt het niet uit welke tandartsverzekering u als ouder heeft afgesloten. Uw kinderen zijn daarmee verzekerd voor de kosten van een beugel (orthodontie), zonder dat u daarvoor extra premie betaalt. Let op: de wachttijd van 1 jaar geldt ook voor kinderen. Na dit jaar krijgt u vergoeding voor orthodontie. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van de tandartsverzekering.

Hieronder leest u 3 voorbeelden wanneer er wel/geen wachttijd geldt.
  • Als uw kind heel 2015 al verzekerd was voor GarantTandVerzorgd 950, dan geldt er geen wachttijd in 2016.
  • Als uw kind niet het gehele jaar in 2015 verzekerd was voor GarantTandVerzorgd 950, geldt er mogelijk nog een wachttijd, voordat u aanspraak kunt maken op orthodontie-vergoedingen.
Op uw zorgpolis kunt u zien of uw kind goed is ingeschreven in GarantTandVerzorgd 950.

Waarom een wachttijd?

Orthodontie, kronen, bruggen en implantaten zijn dure behandelingen. Met de wachttijd willen we voorkomen dat iemand de GarantTandVerzorgd voor een jaar afsluit, een dure behandeling ondergaat en vervolgens weer overstapt op een goedkopere tandverzekering. Zo kunnen we de premie voor onze verzekerden laag houden.

Had u een soortgelijke tandverzekering bij uw vorige verzekeraar dan vervalt de wachttijd. U kunt gebruik maken van de gelijk-over-regeling (overstappen zonder wachttijd). Neem dan contact op met Klantenservice: 088 222 40 40.

GarantVerzorgd

Overstappen

Stap over naar Menzis GarantVerzorgd. Wij zeggen voor u op bij uw huidige verzekeraar.

Bereken uw premie

Tandartsverzekering voor uw prothese

Draagt u zowel in de onder- als bovenkaak een kunstgebit? Kies dan voor TandVerzorgd 1P. 

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.