Wachttijd GarantTandVerzorgd 

Wachttijd voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten

GarantTandVerzorgd 950

Voor verzekerden die een tandartsverzekering GarantTandVerzorgd 950 afsluiten, geldt er een wachttijd van één jaar voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van de tandartsverzekering. Tijdens de wachttijd betaalt u premie en krijgt u uw tandartskosten vergoed. Maar voor orthodontie (beugel), kronen, bruggen of implantaten krijgt u pas een vergoeding als de verzekering 12 maanden heeft gelopen.
 
Hieronder leest u 2 voorbeelden wanneer er wel/geen wachttijd geldt.
  • Had u het gehele jaar 2016 al een GarantTandVerzorgd 950? Dan geldt er voor de GarantTandVerzorgd 950 geen wachttijd meer voor u in 2017.
  • Had u een GarantTandVerzorgd 350 of 650 in 2016? En stapt u over  naar GarantTandVerzorgd 950 in 2017? Dan geldt voor u de wachttijd.

Heeft u kinderen jonger dan 18 jaar?

Alle meeverzekerde kinderen tot 18 jaar hebben gratis een GarantTandVerzorgd 950, daarbij maakt het niet uit welke tandartsverzekering u als ouder heeft afgesloten. Uw kinderen zijn daarmee verzekerd voor de kosten van een beugel (orthodontie), zonder dat u daarvoor extra premie betaalt. Let op: de wachttijd van 1 jaar geldt ook voor kinderen. Na dit jaar krijgt u vergoeding voor orthodontie. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van de tandartsverzekering.

Hieronder leest u 2 voorbeelden wanneer er wel/geen wachttijd geldt.
  • Was uw kind het hele jaar 2016 al verzekerd voor GarantTandVerzorgd 950? Dan geldt er geen wachttijd in 2017.
  • Was uw kind niet het gehele jaar in 2016 verzekerd voor GarantTandVerzorgd 950? Dan geldt er mogelijk nog een gedeeltelijke wachttijd, voordat u in 2017 aanspraak kunt maken op orthodontie-vergoedingen.
Op uw zorgpolis kunt u zien of uw kind goed is ingeschreven in GarantTandVerzorgd 950.

Waarom een wachttijd?

Orthodontie, kronen, bruggen en implantaten zijn dure behandelingen. Met de wachttijd willen we voorkomen dat iemand de GarantTandVerzorgd voor een jaar afsluit, een dure behandeling ondergaat en vervolgens weer overstapt op een goedkopere tandverzekering. Zo kunnen we de premie voor onze verzekerden laag houden.

Gelijk-Over-Regeling

Bent u overgestapt of stapt u over naar Menzis en heeft, of had uw kind al een gelijkwaardige tandartsverzekering bij uw vorige verzekeraar? Dan is de wachttijd niet van toepassing. U kunt gebruik maken van de gelijk-over-regeling (overstappen zonder wachttijd). Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Klantenservice: 088 222 40 40.

GarantVerzorgd

Overstappen

Stap over naar Menzis GarantVerzorgd. Wij zeggen voor u op bij uw huidige verzekeraar.

Bereken uw premie

Tandartsverzekering voor uw prothese

Draagt u zowel in de onder- als bovenkaak een kunstgebit? Kies dan voor TandVerzorgd 1P. 

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.