Zorgverzekering 2017

Alles over uw zorgverzekering van 2017 is bekend! Per post of in uw e-mail heeft u uw nieuwe polis ontvangen met daarop uw premie. De belangrijkste wijzigingen vindt u hier.

Wat betaalt u in 2017?

Als Menzis-verzekerde ontvangt u uw polis voor 2017 digitaal of per post. Op uw  polis vindt u de premie voor volgend jaar. Niet alleen de premie wijzigt, ook een aantal vergoedingen in zowel de Basisverzekering, de aanvullende en de tandartsverzekering wijzigen. Wanneer u bijvoorbeeld een tandartsverzekering heeft bij Menzis, krijgt u uw tandartskosten na een ongeval tot € 10.000 vergoed. We vertellen u graag meer over de wijzigingen in 2017.

Welk pakket past bij u?

Vul in 5 minuten de Online PakketCoach in en u weet direct welk pakket bij u past.

 

Online PakketCoach

Betaal uw eigen risico in 10 termijnen

Het verplicht eigen risico blijft € 385. Verwacht u dit bedrag grotendeels te gebruiken? Dan kunt u het verplicht eigen risico in 10 maandelijkse termijnen gespreid betalen. Zo weet u waar u aan toe bent en voorkomt u dat u het bedrag in één keer moet betalen.

Aanvragen gespreid betalen eigen risico

Heeft u recht op zorgtoeslag

U krijgt in 2017 zorgtoeslag als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zorgtoeslag is een bijdrage van de Belastingdienst om uw zorgpremie te betalen. De hoogte van de zorgtoeslag hangt af van uw inkomen, leeftijd en of u een partner heeft. De belastingdienst vertelt u hoe u zorgtoeslag aanvraagt en berekent.

Aanvragen zorgtoeslag | Belastingdienst

Bekijk hier de uitgebreide productwijzigingen voor 2017


Eigen risico
Net als dit jaar bedraagt het verplicht eigen risico ook in 2017 € 385. 

Uitbreiding vergoeding plastische chirurgie
Volgend jaar wordt er een aantal plastisch chirurgische ingrepen vergoed vanuit de Basisverzekering. Let op! Wanneer u in 2016 al bij de specialist geweest bent, voor een zorgactiviteit, dan is uw behandeling gestart in 2016 en geldt de vergoeding van 2016. U krijgt geen vergoeding vanuit de Basisverzekering. Wilt u toch in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de Basisverzekering dan moet u vanaf uw laatste contact 90 dagen wachten en daarna opnieuw contact opnemen met uw specialist.

 • U krijgt een bovenooglidcorrectie vergoed wanneer uw zicht ernstig wordt beperkt door verslapping of verlamming van uw ooglid.
 • Het operatief plaatsen van een borstprothese bij vrouwen zonder borstgroei of transgenders zonder borstgroei worden vergoed vanuit de Basisverzekering.
 • Circumcisie (besnijdenis) wordt vergoed, wanneer dit medisch noodzakelijk is.

Verandering van bekostiging verpleging en verzorging in zorginstelling
Betaling nu via Basisverzekering: de kosten voor eerstelijnsverblijf (tijdelijke opname in een zorginstelling) worden komend jaar niet meer betaald uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) maar uit de Basisverzekering.

Fysiotherapie |  Uitbreiding vergoeding bij etalagebenen
Vanaf uw eerste bezoek, krijgt u 37 fysiotherapiebehandelingen vergoed wanneer u last heeft van claudicatio intermittens (etalagebenen). Hierdoor kan in veel gevallen een operatie voorkomen worden. Voorwaarde is dat de behandeling binnen 12 maanden plaats moet vinden.

Fysiotherapie | Waar kunt u terecht?
Wilt u naar een fysio- of oefentherapeut? Dan moet de aanbieder ingeschreven zijn bij het CKR, oftewel het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Hetzelfde geldt voor kinderfysiotherapeuten, geriatrisch-,  oedeem-, manueel- of bekkentherapeuten. Zij moeten bovendien de aantekening ‘Kwaliteitsgeregistreerd’ hebben, omdat u bij hen terecht kunt

 • voor specifieke klachten. Tot slot kunt u voor oedeem- of littekentherapie ook terecht bij een huidtherapeut met de aantekening ‘Kwaliteitsgeregistreerd’.
 • voor orthopedisch gerelateerde klachten kunt u terecht bij een manueel therapeut
 • voor bekken-gerelateerde klachten kunt u terecht bij een bekkenfysiotherapeut
 • voor lymfoedeem-gerelateerde klachten kunt u terecht bij een oedeemtherapeut
 • voor psychomotore retardatie of ontwikkelingsstoornis gerelateerde klachten kunt u terecht bij een kinderfysiotherapeut

Uitbreiding vergoedingen tandheelkunde
Bent u jonger dan 18 jaar en ontbreken uw snij- of hoektanden? Of bent u deze voor uw 18e jaar met een ongeluk verloren? Dan krijgt u vanaf 2017 tot en met uw 22 jaar een vergoeding voor het vervangen van uw blijvende snij- en hoektanden met kronen op implantaten. De Basisverzekering wordt uitgebreid, omdat in de praktijk blijkt dat een kaak nog niet helemaal volgroeid is op uw 18e. Het verlies of geheel ontbreken van de tand moet dan wel voor uw 18e zijn ontstaan.

Vergoeding volledige prothese op implantaten
De eigen bijdrage bij de vergoeding van een volledige prothese geplaatst op implantaten in de boven- en/of onderkaak is in 2017 niet meer € 125 per kaak. De eigen bijdrage wordt een percentage van de kosten: 10% van de totale kosten voor de onderkaak en 8% van de totale kosten voor de bovenkaak.Vergoeding volledige prothese bij niet-gecontracteerde aanbiedersHeeft u een Menzis Basis Voordelig of een Menzis Basis dan wordt de vergoeding voor volledige protheses en implantaten anders. Menzis vergoedt zorg bij een gecontracteerde zorgaanbieders volledig (behalve het eigen risico en de eigen bijdrage). Gaat u voor een volledige prothese op implantaten naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, tot maximaal 75% van het gemiddeld afgesproken tarief bij Menzis Basis. En wij vergoeden 65% van de rekening, tot maximaal 65% van het gemiddeld afgesproken tarief bij Menzis Basis Voordelig. 

 • In de aanvullende verzekeringen zijn er geen grote wijzigingen
 • Heeft u in 2017 een van de tandartsverzekeringen TandVerzorgd 250, 500 of 750, dan krijgt u de tandartskosten na een ongeval tot € 10.000 vergoed. 

 

Menzis Basis Voordelig
€ 103,00

Naturapolis

met eigen risico van € 385

Menzis Basis € 119,00

Naturapolis

met eigen risico van € 385

Menzis Basis Vrij € 122,00

Restitutiepolis

met eigen risico van € 385

 • U kiest zorgvuldig. U heeft ruime keuze uit goede zorgaanbieders met een contract waar u 100% vergoed krijgt.
 • U heeft ruime keuze uit goede zorgaanbieders met een contract waar u 100% vergoed krijgt.
 • U heeft keuze uit alle zorgaanbieders. Met of
  zonder contract.
 • Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract? Dan krijgt u maximaal 65% vergoed.
 • Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract? Dan krijgt u maximaal 75% vergoed.
 • U krijgt 100% vergoed. Onredelijk hoge rekeningen worden vergoed tot maximaal de in Nederland geldende tarieven.
 • Alles zelf en eenvoudig online regelen.
 • Persoonlijke contact of alles zelf online regelen.
 • Persoonlijk contact of alles zelf online regelen.

Redenen om voor Menzis te kiezen:Wilt u persoonlijk advies?

Vragen over de zorg? Een zorgvraag verdient aandacht. Daarom hebben wij Zorgadviseurs voor persoonlijk advies. U krijgt duidelijke antwoorden en adviezen die passen bij uw situatie.

 • Bel de zorgadviseur 088 222 42 42

Al klant bij Menzis?

Ook in 2017 verdient u goede zorg. Bent u benieuwd welk zorgpakket van Menzis het beste bij u past? Met de Online PakketCoach heeft u binnen 5 minuten een advies op maat.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.