Zorgverzekering 2017

Binnenkort maken we onze premie voor 2017 bekend. Wilt u als eerste op de hoogte zijn? Meldt u dan aan voor de premiemelder. Ook kunt u zich aanmelden om in 2017 uw eigen risico in 10 termijnen gespreid te betalen. Dat en veel meer nieuws over wijzigingen leest u hier.

Als eerste de premie van 2017 weten?

In november maken wij de zorgpremies voor 2017 bekend en vanaf dat moment kunt u onze verschillende verzekeringen ook goed vergelijken. Wilt u als eerste weten wat u volgend jaar voor uw zorgverzekering van Menzis betaalt? Meld u dan aan voor de premiemelder.

 

 • Vul uw gegevens in
 • U krijgt bericht wanneer onze premie bekend is

*
*

*

ouder worden, lekker in je vel

In 2017 | Betaal uw eigen risico in 10 termijnen

Verwacht u in 2017 het verplicht eigen risico van € 385 grotendeels te gebruiken? En wilt u voorkomen dat u dit bedrag in één keer moet betalen? Dan kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen in 10 maandelijkse termijnen. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent en komt u niet voor financiële verrassingen te staan.

Meer over gespreid betalen eigen risico

Wat wijzigt er in uw Basisverzekering?

Op Prinsjesdag maakt de regering haar plannen voor het komende jaar bekend. In 2017 zijn de wijzigingen in de Basisverzekering beperkt en ook het eigen risico blijft € 385. Een overzicht van alle wijzigingen vindt u hier.

 

De wijzigingen in de Basisverzekering | In het kort

 • Het verplicht eigen risico blijft in 2017 € 385
 • Uitbreiding van aantal vergoedingen plastische chirurgie
 • De bekostiging van een tijdelijke opname in een zorginstelling wijzigt
 • Uitbreiding vergoeding fysiotherapie bij etalagebenen
 • Binnen de tandheelkunde wijzigt ook een aantal vergoedingen

De wijzigingen in de Basisverzekering | uitgebreide uitleg

Net als dit jaar bedraagt het verplicht eigen risico ook in 2017 € 385.

 

Volgend jaar wordt er een aantal plastisch chirurgische ingrepen vergoed vanuit de Basisverzekering:

 • U krijgt een bovenooglidcorrectie vergoed wanneer uw zicht ernstig wordt beperkt door verslapping of verlamming van uw ooglid.
 • Het operatief plaatsen van een borstprothese bij vrouwen zonder borstgroei of transgenders zonder borstgroei worden vergoed vanuit de Basisverzekering.
 • Circumcisie (besnijdenis) wordt vergoed, wanneer dit medisch noodzakelijk is.

Betaling nu via Basisverzekering: de kosten voor eerstelijnsverblijf (tijdelijke opname in een zorginstelling) worden komend jaar niet meer betaald uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) maar uit de Basisverzekering.

Behandeling etalagebenen: vanaf uw eerste bezoek, krijgt u 37 fysiotherapiebehandelingen vergoed wanneer u last heeft van claudicatio intermittens (etalagebenen). Hierdoor kan in veel gevallen een operatie voorkomen worden. Voorwaarde is dat de behandeling binnen 12 maanden plaats moet vinden.

Wilt u naar een fysio- of oefentherapeut? Dan moet de aanbieder ingeschreven zijn bij het CKR, oftewel het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Hetzelfde geldt voor kinderfysiotherapeuten, geriatrisch-,  oedeem-, manueel- of bekkentherapeuten. Zij moeten bovendien de aantekening ‘Kwaliteitsgeregistreerd’ hebben, omdat u bij hen terecht kunt voor specifieke klachten. Tot slot kunt u voor oedeem- of littekentherapie ook terecht bij een huidtherapeut met de aantekening ‘Kwaliteitsgeregistreerd’.

 • ·voor orthopedisch gerelateerde klachten kunt u terecht bij een manueel therapeut;
 • ·voor bekken-gerelateerde klachten kunt u terecht bij een bekkenfysiotherapeut;
 • ·voor lymfoedeem-gerelateerde klachten kunt u terecht bij een oedeemtherapeut;
 • ·voor psychomotore retardatie of ontwikkelingsstoornis gerelateerde klachten kunt u terecht bij een kinderfysiotherapeut;

Tot 23 jaar recht op fronttandvervanging

Bent u jonger dan 18 jaar en ontbreken uw snij- of hoektanden? Of bent u deze voor uw 18e jaar met een ongeluk verloren? Dan krijgt u vanaf 2017 tot en met uw 22 jaar een vergoeding voor het vervangen van uw blijvende snij- en hoektanden met kronen op implantaten. De Basisverzekering wordt uitgebreid, omdat in de praktijk blijkt dat een kaak nog niet helemaal volgroeid is op uw 18e. Het verlies of geheel ontbreken van de tand moet dan wel voor uw 18e zijn ontstaan.

Vergoeding volledige prothese op implantaten

De eigen bijdrage bij de vergoeding van een volledige prothese geplaatst op implantaten in de boven- en/of onderkaak is in 2017 niet meer € 125 per kaak. De eigen bijdrage wordt een percentage van de kosten: 10% van de totale kosten voor de onderkaak en 8% van de totale kosten voor de bovenkaak.

Vergoeding volledige prothese bij niet-gecontracteerde aanbieders

Heeft u een Menzis Basis Voordelig of een Menzis Basis dan wordt de vergoeding voor volledige protheses en implantaten anders. Menzis vergoedt zorg bij een gecontracteerde zorgaanbieders volledig (behalve het eigen risico en de eigen bijdrage). Gaat u voor een volledige prothese op implantaten naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, tot maximaal 75% van het gemiddeld afgesproken tarief.

 

Welk pakket past bij u?

Vul in 5 minuten de Online Pakketcoach in en u krijgt direct een advies op maat.


Online Pakketcoach

Aanvullende verzekering | 2017

De wijzigingen in uw aanvullende verzekering maken we in november bekend. Wanneer u wilt weten of u ook in 2017 nog goed zit met uw pakket, belt u gewoon de OvestapCoach. U krijgt dan een zorgverzekeringsadvies op maat. 

Bel de OverstapCoach: 088 222 4900

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.