Uw Basisverzekering in 2018

Op Prinsjesdag maakte de overheid de veranderingen in de Basisverzekering bekend. De wijzigingen in de tandarts- en aanvullende verzekeringen worden aan het einde van het jaar bekend, samen met de premie. U kunt dan uw zorgverzekering wijzigen. Op deze pagina vindt u alles over uw zorgverzekering van 2018.

  • Uw Basisverzekering
  • Uw eigen risico

Wat wijzigt er in uw Basisverzekering?

Wat de Basisverzekering wel of niet vergoed, wordt bepaald door de overheid. Het kabinet heeft de wijzigingen voor 2018 inmiddels bekend gemaakt. Ten opzichte van 2017 blijven de veranderingen beperkt:

  • Het verplicht eigen risico blijft € 385.
  • De zorgtoeslag wordt hoger.
  • Een vergoeding van 12 behandeling fysiotherapie voor patiënten met artrose aan de heup of kniegewrichten gedurende maximaal 12 maanden.
  • Vergoeding van zittend ziekenvervoer van en naar de zorgaanbieder waar de oncologiepatiënt behandeld wordt met immuuntherapie.

Betaal uw eigen risico gespreid

Vanaf 2018 kunt u uw verplicht eigen risico gespreid betalen, in 10 maandelijkse termijnen van € 38,50.

Meer over gespreid betalen

Grip op uw eigen risico

Het eigen risico blijft ook in 2018 € 385. Het eigen risico houdt in dat u de eerste € 385 van uw zorgkosten uit de Basisverzekering zelf betaalt.  Dit geldt trouwens niet voor alle zorg: een bezoek aan de huisarts, verloskundige zorg, kraamzorg en hulpmiddelen (in bruikleen) gaan bijvoorbeeld nooit ten koste van uw eigen risico. En jongeren tot 18 jaar betalen sowieso geen eigen risico.

Betaal uw eigen risico in 10 termijnen

Verwacht u uw verplicht eigen risico grotendeels te gebruiken, maar wilt u voorkomen dat u dit bedrag in één keer moet betalen? Dan kunt u bij ons het verplicht eigen risico gespreid betalen, in 10 maandelijkse termijnen van € 38,50. Lees meer over het gespreid betalen van uw verplicht eigen risico.

 

Gespreid betalen eigen risico

Uw verplicht eigen risico in 10 termijnen betalen?

 

Direct regelen

 

Als eerste de premie van 2018 weten?

In november maken wij de zorgpremies voor 2018 bekend. Wilt u als eerste weten wat u volgend jaar voor uw zorgverzekering van Menzis betaalt? Meld u dan aan voor de premiemelder.

 

  • Vul uw gegevens in
  • U krijgt bericht wanneer onze premie bekend is

*
*

*

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.