In de maatschappij

Nieuws

 • 15 april 2019

  Enschede beleeft druk en gezellig sportweekend

  Zaterdagavond vond de eerste editie van de Twee van Enschede plaats. En zondag stond de Enschede Marathon op het programma. Met ruim 11.000 deelnemers, veel publiek, gezellige drukte en recordtijden was het een geslaagd sportweekend.

  lees meer

 • 8 oktober 2018

  Terugblik op het Menzis ADO Den Haag G-toernooi

  Het Ado Den Haag Cars Jeans Stadion stond woensdag 3 oktober in het teken van de vijfde editie van het jaarlijkse G-toernooi. We kijken terug op een geslaagd toernooi.

  lees meer

 • 8 oktober 2018

  Lachende gezichten tijdens Nationale Ouderendag

  Tijdens Nationale Ouderendag (vrijdag 5 oktober) genoten 50 kinderen samen met hun opa en/of oma van een grote voetbalspelmiddag. Deze leuke sportieve middag werd georganiseerd door FC Groningen, SKSG, het Nationaal Ouderenfonds en Menzis.

  lees meer

 • 3 oktober 2018

  Feestelijke afsluiting Tenniskids@school project in Den Haag

  Afgelopen vrijdag, 28 september, was het één groot tennisfeest op het Plein in Den Haag. Menzis en de KNLTB orgaiseerden samen met de Gemeente Den Haag een evenement voor de kinderen van basisscholen in Den Haag ter afsluiting van hun deelname aan Tenniskids@school.

  lees meer

 • 1 oktober 2018

  De grootste familievoetbalmiddag van Nederland

  Op vrijdag 5 oktober is het Nationale Ouderendag: hét moment om met je grootouders op pad te gaan en samen actief te zijn. Daarom organiseert SKSG samen met Menzis, FC Groningen, en het Nationaal Ouderenfonds de grootste voetbalspelmiddag van Nederland voor jong en oud. Vijftig SKSG kinderen gaan met hun opa, oma of een andere 60-plusser een sportieve middag beleven op de trainingslocatie van FC Groningen bij SKSG Calcio.

  lees meer

 • 1 oktober 2018

  Recordaantal deelnemers bij vijfde Almelo Allee

  De 5e editie van de Menzis Almelo Allee vond zondag 30 september plaats. Met een recordaantal deelnemers werd gestart op de verschillende onderdelen. Het weer was prachtig en de stemming zat er meteen goed in.

  lees meer

 • 22 augustus 2018

  Afsluiting Tenniskids@school project Den Haag

  Vrijdag 28 september vindt de feestelijke afsluiting plaats van Tenniskids@school. Het Plein in Den Haag wordt die dag omgetoverd tot één grote tennisaccommodatie.

  lees meer

 • 23 april 2018

  Enschede Marathon beleeft zonnige jubileumeditie

  Ruim 10.000 hardlopers meldden zich zondag 22 april bij de 50e editie van de Enschede Marathon. De hoge temperaturen maakten het voor de duizenden supporters erg aangenaam. Voor de lopers zelf was het te warm om echte recordtijden neer te zetten.

  lees meer

 • 19 april 2018

  Deelnemers Congres Volksgezondheid enthousiast over rol Menzis

  In de Jaarbeurs vond dinsdag 10 april het Nederlands Congres Volksgezondheid plaats. De toehoorders van de lezing reageerden enthousiast op de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Menzis neemt.

  lees meer

 • 19 april 2018

  FC Oaverwinn'n winnaar van bijzonder Sander Boschker-toernooi

  Een voetbalseizoen van FC Twente zonder het Sander Boschker-toernooi is niet compleet. De G-voetbalmiddag voor cliënten van De Twentse Zorgcentra vond daarom op 18 april plaats. Het was de 14e editie en bijzonder als altijd. Met FC Oaverwinn’n als winnaar.

  lees meer

 • 22 maart 2018

  Deelnemers positief over Herstelcirkel in de Wijk; kijk mee!

  Een aantal diabetes 2-patiënten uit Nijmegen-Lent en Oosterhout heeft met Herstelcirkel in de Wijk samen een mooie verbetering van hun gezondheid bereikt: minder medicatie, een andere leefstijl en minder vaak naar de dokter.

  lees meer

 • 16 maart 2018

  Menzis en OldStars: samen sterk voor 60-plussers

  Ouderen in ons land helpen, voor wie onvoldoende zorg en aandacht is. Om eenzaamheid onder hen te voorkomen en bestrijden, maar ook om hun zelfredzaamheid en leefkracht te vergroten. Die missie heeft zowel het Nationaal Ouderenfonds als Menzis. Daarom hebben we de krachten gebundeld in OldStars walking football.

  lees meer

 • 5 maart 2018

  Frame-voetbal afgetrapt én warm onthaald bij Kids United

  Op 2 maart had Kids United een primeur: de Noord-Nederlandse aftrap van frame-voetbal. Deze nieuwe spelvorm maakt het ook voor kinderen die niet zonder hulpmiddelen kunnen, mogelijk om te voetballen. Menzis is maatschappelijk partner van Kids United.

  lees meer

 • 22 februari 2018

  Enorme groei OldStars Walking Football

  Sinds de start in 2013 kent OldStars Walking Football een enorme groei. Met inmiddels ruim 200 clubs door heel Nederland kunnen 60-plussers op een verantwoorde wijze bewegen en ontmoeten ze elkaar tijdens 'de derde helft'. Als partner is Menzis daar trots op.

  lees meer

 • 20 februari 2018

  Deelnemers SamenGezond doneren € 51.150 aan goede doelen

  In 2017 hebben 7.740 deelnemers van het online gezondheidsprogramma Menzis SamenGezond ruim 10.000 donaties gedaan aan goede doelen. De SamenGezond-punten die zij doneerden, zijn omgezet in een totaalbedrag van € 51.150.

  lees meer

 • 8 februari 2018

  Leerlingen speciaal onderwijs strijden in Special Heroes Speedsoccer Battle

  Ruim 250 leerlingen uit het speciaal basisonderwijs verruilden deze week de schoolbanken voor het Indoor Soccer Centre Groningen. Daar streden zij om het Noord-Nederlands kampioenschap Speedsoccer, georganiseerd door Special Heroes. Menzis is maatschappelijk partner van dit sportstimuleringsprogramma.

  lees meer

 • 21 december 2017

  Kerstdiner bezorgt vierhonderd ouderen onvergetelijke avond

  Het kerstdiner van Menzis voor vierhonderd eenzame ouderen op 20 december is een groot succes geworden. Vooral ook dankzij het enthousiasme waarmee zo’n 115 vrijwilligers van Menzis en andere organisaties hebben gezorgd voor vervoer, ontvangst, eten, muziek en gezelligheid.

  lees meer

 • 19 december 2017

  Menzis zet vierhonderd ouderen in zonnetje tijdens kerstdiner

  Op 20 december zet Menzis bijna vierhonderd eenzame ouderen in het zonnetje. Dan staat de tweede editie van het kerstdiner voor ouderen op het programma. Zo’n 115 vrijwilligers van Menzis en andere organisaties zorgen voor eten, ontvangst, muziek, vervoer én gezelligheid.

  lees meer

 • 30 november 2017

  Spannende finale Gezond Scoren-quiz

  Het was op 29 november een drukke boel in de Groningse bioscoop Kinepolis. Hier speelden basisschoolleerlingen de spannende finalequiz van Gezond Scoren. Met dit project stimuleren FC Groningen en Menzis bewegen en gezond eten onder kinderen.

  lees meer

 • 30 november 2017

  Eerste Walking Football-toernooi in Enschede

  Op 29 november vorig jaar vond bij Sportclub Enschede het eerste Enschedese Walking Football-toernooi plaats. Wethouder Sport Jurgen van Houdt verzorgde de opening bij deze nieuwe sport voor senioren, met Menzis als een van de initiatiefnemers.

  lees meer

 • 6 oktober 2017

  Extra impuls voor Walking Football tijdens Nationale Ouderendag

  Vandaag, tijdens Nationale Ouderendag, zet het Ouderenfonds duizenden ouderen extra in het zonnetje. Met activiteiten die zorgen voor sociale contacten en onvergetelijke momenten. Zoals Walking Football. Menzis draagt hieraan ook een steentje bij.

  lees meer

 • 22 september 2017

  Walking Football afgetrapt voor Groningse senioren

  Op vrijdag 22 september is bij voetbalvereniging Winsum ‘Walking Football’ letterlijk afgetrapt. Het is een initiatief van FC Groningen, HEALTH i PORT en Menzis om senioren in beweging te krijgen.

  lees meer

 • 21 september 2017

  Alle startbewijzen 4 Mijl vergeven; inschrijven voor 4Mijl4You kan nog

  Aftellen tot de Menzis 4 Mijl van Groningen: op zondag 8 oktober rennen 23.000 deelnemers 6,437 kilometer van Haren naar Groningen. Een dag eerder, op zaterdag 7 oktober, staat de Menzis 4Mijl4You op het programma. Voor deze alternatieve loop kunt u zich nog inschrijven.

  lees meer

 • 13 juni 2017

  Begeleid boodschappen doen voor ouderen

  Menzis, Albert Heijn en Stichting Informele Zorg Twente werken samen: ze helpen ouderen die nog maar moeilijk zelf boodschappen kunnen doen. Vrijwilligers halen de ouderen thuis op en rijden hen naar een AH-winkel. Daar worden ze opgevangen door een AH-medewerker, drinken koffie, ontmoeten er buurtbewoners en worden weer thuisgebracht. "Dit doet mensen zó goed."

  lees meer

 • 13 juni 2017

  De Old Stars van ADO Den Haag

  Iedere week komt een enthousiaste groep 60-plussers voetballen bij ADO Den Haag. Ze noemen zichzelf de Old Stars. Naast bewegen zijn ook gezelligheid en sociaal contact heel belangrijk.

  lees meer

 • 13 juni 2017

  Kinderen in Presikhaaf werken aan gezonde leefstijl

  In de Arnhemse wijk Presikhaaf vond op 17 mei de aftrap van GO! Presikhaaf plaats. Het doel van dit programma is om kinderen en jongeren met overgewicht in hun eigen omgeving te coachen naar een gezondere leefstijl.

  lees meer

 • 13 juni 2017

  Fit worden met wandelvoetbal

  Voetballen zonder rennen. Dat is Walking Football in een notendop. Er zijn geen keepers, geen buitenspel, geen slidings, altijd één voet aan de grond en de bal komt niet boven heuphoogte. Spelregels die de fysieke belasting laag houden, zodat blessures worden voorkomen. Spelplezier staat voorop.

  lees meer

 • 15 mei 2017

  Meedoen is belangrijker dan winnen voor deelnemers Olympiades Ede

  Ruim 3.800 kinderen kwamen op 9 en 10 mei in beweging tijdens de Schoolsport en Junior Olympiade in Ede, een initiatief van Sportservice Ede. Met elkaar konden de kinderen ervaren hoe leuke het is om samen te sporten.

  lees meer

 • 4 mei 2017

  Parkeer op bevrijdingsdag bij Menzis en steun KiKa

  Kom je morgen naar het bevrijdingsfestival in Wageningen en wil je parkeren aan de rand van het centrum? En wil je tegelijk ook KiKa steunen? Voor een bijdrage bij één van onze KiKa-collectanten kun je morgen parkeren op ons parkeerterrein.

  lees meer

 • 2 mei 2017

  Betere zorg en ondersteuning voor Groningers met klachten door aardbevingen

  Veel mensen in de provincie Groningen voelen de gevolgen van aardbevingen door de gasboringen. Ze hebben niet alleen last van materiële schade, maar krijgen door de bevingen ook lichamelijke en psychische klachten. Samen met de bewoners van Warffum, Eenrum en Middelstum en huisartsen zoeken we naar oplossing voor deze klachten.

  lees meer

 • 12 april 2017

  Inschrijving 4 Mijl eerder open via Menzis SamenGezond

  Op woensdag 19 april start de inschrijving voor de 4 Mijl van Groningen. De 31e editie van dit traditionele loopfeest is op zondag 8 oktober, met dit jaar Kids United als goede doel. Speciaal voor verzekerden van Menzis, hoofdsponsor van de 4 Mijl, opent de inschrijving een week eerder.

  lees meer

 • 20 maart 2017

  Wat kunnen wij doen voor jonge ouders? Vertel het ons!

  Als je net hebt gehoord dat je een kindje verwacht, staat je leven even op z’n kop. Welke rol kan een zorgverzekeraar spelen tijdens je zwangerschap en na de geboorte? We horen het graag van jullie!

  lees meer

 • 20 maart 2017

  Hoe kunnen wij mensen met borstkanker ondersteunen?

  Als je net hebt gehoord dat je borstkanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Welke rol kan een zorgverzekeraar spelen als je gediagnosticeerd bent, een behandeling ondergaat of revalideert van borstkanker? We horen het graag van u.

  lees meer

 • 17 maart 2017

  Bijeenkomst 'Samen verbeteren we de ouderenzorg in regio Twente'

  Op dinsdag 28 februari 2017 organiseerde Menzis in Almelo een bijeenkomst voor zorgaanbieders in regio Twente met het thema ‘samen verbeteren we de ouderenzorg’. Hieronder leest u het verslag van deze bijeenkomst.

  lees meer

 • 10 maart 2017

  Kom kijken hoe uw zorgverzekeraar werkt

  Bent u wel eens nieuwsgierig naar hoe uw zorgverzekeraar werkt? We laten het u - als verzekerde van Menzis - graag zien. In de week van 27 tot en met 31 maart zetten we de deur van onze vestigingen in Groningen, Enschede en Wageningen voor u open. Komt u op bezoek bij Menzis?

  lees meer

 • 23 februari 2017

  Scoor gezond met eten samen met FC Twente

  Berkay (11 jaar) uit Hengelo ontving uit handen van FC Twente speler Bersant Celina het eerste exemplaar van de ‘FC Twente scoor gezond met eten’ klapper. Met dit initiatief stimuleren we met FC Twente gezond en lekker eten.

  lees meer

 • 20 februari 2017

  Samenwerken voor betere mantelzorg in Enschede

  Tegen welke dilemma’s lopen mantelzorgers aan? En hoe kunnen professionele zorgaanbieders en instanties als de gemeente en zorgverzekeraar hen hierbij ondersteunen? Op donderdag 2 februari gingen ruim 15 mantelzorgers en 15 mensen uit de praktijk hierover met elkaar in gesprek in het stadhuis van Enschede.

  lees meer

 • 7 februari 2017

  Deelnemers SamenGezond geven recordbedrag aan goede doelen

  Steeds meer deelnemers aan SamenGezond, waarmee we mensen belonen voor gezonde keuzes in het dagelijkse leven, geven hun gespaarde punten aan een goed doel. Die punten zijn geld waard: zo’n 12.000 mensen gaven in 2016 samen € 60.100 aan een goed doel.

  lees meer

 • 27 januari 2017

  Kom voetballen bij de OldStars van ADO Den Haag

  Iedere week komt er een enthousiaste groep 60-plussers (OldStars) voetballen bij ADO Den Haag. Vanwege het grote succes starten er begin februari twee nieuwe teams. Woont u in Scheveningen of in één van de wijken rondom het Zuiderpark? En vindt u het leuk om op een sportieve, sociale en verantwoorde manier actief te blijven? Of kent u zo iemand? Aanmelden kan vanaf nu!

  lees meer

 • 26 januari 2017

  Een onvergetelijke dag voor oudere klanten Menzis Zorgkantoor

  Veertig ouderen genoten op zondag 15 januari in het Concertgebouw in Amsterdam van een prachtig Zondagochtend Concert. De ouderen waren de speciale gasten van Menzis Zorgkantoor.

  lees meer

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.