Nieuws

Nieuws

 • 4 november 2021

  Wandel mee met de Bas van de Goor Foundation en SamenGezond

  Tijdens Wereld Diabetes Dag op zondag 14 november brengt de Bas van de Goor Foundation zoveel mogelijk mensen in beweging. Met behulp van ons gezondheidsprogramma SamenGezond organiseren we een Halfuurtje Door Je Buurtje.

  lees meer

 • 7 februari 2020

  Arnhemmers met oogklachten worden sneller geholpen

  Huisartsenorganisatie Onze Huisartsen, Rijnstate en optometristen in de regio werken samen om inwoners uit Arnhem en omgeving met oogklachten sneller te helpen.

  lees meer

 • 5 februari 2020

  Betere zorg voor kwetsbare inwoners

  Gezonde inwoners. Dat is de inzet van de samenwerking die de gemeente Arnhem en Menzis vandaag ondertekenen.

  lees meer

 • 29 januari 2020

  Leefkracht collectief Menzis meer dan verdubbeld

  Het Leefkracht collectief van Menzis, de collectiviteit waarvan iedereen gebruik kan maken, is meer dan verdubbeld: van 85.000 naar bijna 200.000 verzekerden. Dat blijkt uit de definitieve overstapcijfers.

  lees meer

 • 8 december 2019

  Facebook-pixel op website Menzis; update

  Het online privacybeleid van Menzis is het afgelopen jaar aangescherpt. Op een beperkt aantal pagina’s van de website van Menzis staat weer een Facebook-pixel.

  lees meer

 • 12 maart 2019

  We drinken te weinig water

  Voldoende water drinken is belangrijk, toch gebeurt het te weinig. Gemiddeld drinken we vijf glazen water per dag. Tegelijkertijd weten we dat het goed is om zeven glazen water per dag te drinken.

  lees meer

 • 12 maart 2019

  Samen werken aan een gezonde leefstijl in Groningen

  Om mensen met overgewicht te helpen, biedt Menzis samen met gemeenten Pekela, Oldambt en Stadskanaal een leefstijlprogramma aan. Speciaal voor mensen met een lager inkomen in deze gemeenten.

  lees meer

 • 2 augustus 2018

  Resultaten inzet optometristen boven verwachting

  Waar vroeger patiënten met oogheelkundige problemen werden doorgestuurd naar het ziekenhuis, hebben huisartsen in Twente sinds augustus 2017 de mogelijkheid om advies in te winnen bij optometristen.

  lees meer

 • 31 juli 2018

  Fysiotherapie in de toekomst: goed, toegankelijk en betaalbaar

  Een belangrijke taak van Menzis is om de zorg kwalitatief goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Ook in het geval van fysiotherapie.

  lees meer

 • 26 juli 2018

  Menzis maakt meerjarenafspraken met HagaZiekenhuis

  CZ en Menzis hebben met het HagaZiekenhuis overeenstemming bereikt over de uitgangspunten voor een meerjarenafspraak voor de periode 2019-2022.

  lees meer

 • 24 juli 2018

  Meerjarenafspraak voor Alphega apotheek Zorgmakelaar en Menzis

  De Alphega apotheek Zorgmakelaar, die onder meer voor Alphega apotheken, Boots apotheken en Alcura apotheek de zorgovereenkomsten met de zorgverzekeraars afsluit, en Menzis hebben een driejarig contract afgesloten.

  lees meer

 • 19 juli 2018

  Groningse ouderenzorgorganisaties werken samen

  Op maandag 9 juli ondertekenden ouderenzorgorganisaties uit de provincie Groningen het convenant Verpleeghuizen Zorgkantoorregio Groningen; Thuis in het verpleeghuis, waarmee ze zich verbinden aan een gezamenlijke en regionale aanpak van de tekorten in de ouderenzorg.

  lees meer

 • 18 juli 2018

  Menzis Almelo Allee fietsen, wandelen of hardlopen

  Op zondag 30 september vindt in Almelo de 5e editie van de Menzis Almelo Allee plaats. Met dank aan de graaf van Rechteren Limburg (landgoed Huize Almelo) en de vele boeren in dit gebied wordt deze mooie sportieve dag mogelijk.

  lees meer

 • 9 juli 2018

  Medicijnen met valsartan teruggeroepen

  Een aantal medicijnen met daarin de werkzame stof valsartan wordt teruggeroepen. Dit vanwege een ongewenste stof (NDMA) in de medicatie .

  lees meer

 • 9 juli 2018

  Verhoog je fitscore, loop de Bridge to Bridge!

  Op zondag 9 september is de Bridge to Bridge, hét hardloopevenement van Arnhem. Menzis is dit jaar naamgever van de Menzis 5 km.

  lees meer

 • 2 juli 2018

  Achterhoek in beweging

  Regelmatig bewegen is nodig om lichamelijk en geestelijk fit te blijven. Daarom is er Achterhoek in Beweging. Dit programma laat zien hoe belangrijk bewegen is en helpt jong en oud bij een gezonde leefstijl. De projecten worden opgezet door Menzis en andere partners in zorg, onderwijs, overheid, cultuur, bedrijfsleven en sport.

  lees meer

 • 2 juli 2018

  Iedereen kan een held zijn

  Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Ook helpt het deze kinderen gezonder te eten en te leven. Daarvoor heeft Special Heroes stimuleringsprogramma’s voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Menzis is partner van Special Heroes vanaf het eerste uur.

  lees meer

 • 2 juli 2018

  Iedereen kan een held zijn in Twente

  Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Ook helpt het deze kinderen gezonder te eten en te leven. Daarvoor heeft Special Heroes stimuleringsprogramma’s voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Menzis is partner van Special Heroes vanaf het eerste uur.

  lees meer

 • 2 juli 2018

  Menzis brengt Enschede in beweging

  Menzis en de gemeente Enschede slaan de handen ineen. De mensen in Enschede voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is, willen ze actiever en gezonder maken. Het gaat vooral om 60-plussers, kinderen en minima. “Zo versterk je hun leefkracht.”

  lees meer

 • 2 juli 2018

  Mobiel Geriatrie Team bezoekt ouderen thuis

  Bij ouderen stapelen klachten zich vaak op. Ze hebben meer behoefte aan deskundige hulp, maar een bezoek aan een huisarts of het ziekenhuis wordt steeds lastiger. Daarom is in Bennekom het Mobiel Geriatrie Team (MGT) opgericht: een verpleegkundig specialist komt bij de patiënt thuis en stelt samen met een gespecialiseerde huisarts een behandelplan op.

  lees meer

 • 29 juni 2018

  Huisarts en huidarts samen tegen huidkanker

  Huidkanker is de meest voorkomende kanker in Nederland. In Renkum en Heelsum werken huisartsen daarom nauw samen met een dermatoloog. Zo worden levensbedreigende plekjes eerder herkend én wordt niemand onnodig verwezen naar de specialist.

  lees meer

 • 28 juni 2018

  ZorgSamen verbetert de zorg in Lochem

  Zorgverleners in Lochem slaan de handen ineen om de zorg voor de inwoners van deze gemeente nog beter te maken. Dat is het doel van ZorgSamen. “Er is veel kwaliteit in de gemeente, die benut je als de zorgverleners goed samenwerken.”

  lees meer

 • 28 juni 2018

  Hartfalen? Zelf de vinger aan de pols

  Patiënten met hartfalen die hun eigen gezondheid in de gaten houden. Het werkt! In de afgelopen drie jaar daalde het aantal ziekenhuisopnames van mensen met hartfalen met 80%. Ook de patiënten zijn enthousiast.

  lees meer

 • 28 juni 2018

  De juiste zorg op de juiste plaats

  Snellere genezing, korte ligtijd, betere zorg. Dat kan als zorgverleners (zoals huisarts, medisch specialist en wijkverpleegkundige) elkaar goed op de hoogte houden van wie wat doet. De partners Medisch Spectrum Twente en Menzis noemen dit ‘samenwerken aan waarde’.

  lees meer

 • 21 juni 2018

  FBK Games brengt Twente in beweging

  FBK Games is meer dan een atletiekwedstrijd voor topsporters. Het is ook een evenement voor jong en oud in Oost-Nederland, waar ze naar hartenlust kunnen bewegen en sporten. ‘Bewegen is gezond en maakt je blij.’

  lees meer

 • 5 juni 2018

  OldStars en ex-Oranje Internationals spelen potje voetbal

  Op woensdag 30 mei jl speelden teams van 60-plussers uit de Achterhoek en van voetbalclub De Graafschap en ex-Oranje Internationals een mooi potje OldStars Walking Football in Stadion De Vijverberg in Doetinchem. Het evenement werd georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, Betaald Voetbal De Graafschap en Achterhoek in Beweging.

  lees meer

 • 25 mei 2018

  Menzis publiceert nieuw privacystatement

  Vandaag, vrijdag 25 mei is de nieuwe privacywet AVG van kracht. Lees in ons nieuwe privacystatement hoe Menzis omgaat met uw privacy.

  lees meer

 • 16 april 2018

  Menzis en Philadelphia zetten onnodige ballast over boord

  Een samenwerking tussen zorgaanbieder Stichting Philadelphia Zorg en Menzis, zorgt ervoor dat het contracteringsproces eenvoudiger wordt en er geen ballast meer is door onnodige regelgeving.

  lees meer

 • 4 april 2018

  Media over beleggingen in farmaceuten

  Diverse media hebben vandaag, woensdag 4 april, veel aandacht voor het beleggen van zorgverzekeraars in enkele grote farmaceutische bedrijven.

  lees meer

 • 3 april 2018

  Uitkomst voor patiënt centraal in hartzorg

  De media hadden op tweede paasdag veel aandacht voor de waardegerichte zorgafspraken die Menzis met Nederlandse Hart Registratie (NHR) heeft gemaakt rondom de hartzorg.

  lees meer

 • 27 maart 2018

  MenzisFonds stimuleert zorg en leefkracht in regio

  Meer leefkracht en slimmere zorg in de regio. Daar wil Menzis aan werken. En daarom hebben we het MenzisFonds in het leven geroepen. Hier kunnen niet-commerciële organisaties met een kleinschalig maatschappelijk initiatief hun financieringsaanvraag indienen.

  lees meer

 • 20 maart 2018

  Van beschermd naar zelfstandig wonen

  Je eigen huis, een plek onder zon, zelf bepalen hoe je leeft. We staan er niet zo vaak bij stil dat dit niet voor iedereen haalbaar is. In de regio Arnhem zijn er nu initiatieven om de doorstroming te bevorderen van begeleid wonen in een instelling naar zelfstandig wonen.

  lees meer

 • 16 maart 2018

  'Met voeding en beweging zelf impact op je gezondheid'

  Een van de snelst stijgende chronische ziekten van deze tijd is diabetes type2. Blogster Inge Wijsman interviewde Christiaan Rademaker, regioregisseur bij Menzis, over de initiatieven die Menzis steunt om het tij tegen diabetes te keren.

  lees meer

 • 16 maart 2018

  Herstelcirkel in de wijk wint prijs

  Het project Herstelcirkel in de wijk, waarin patiënten met Diabetes type 2 werken aan leefstijlverbetering, heeft de NDF Professor Lambertsprijs gewonnen.

  lees meer

 • 14 maart 2018

  Doe mee aan de Enschede Marathon

  Op 22 april vindt voor de 50e keer de Enschede Marathon plaats. Voor verschillende lopers zijn er diverse afstanden mogelijk, dus doe mee aan de Oudste marathon van Nederland!

  lees meer

 • 8 januari 2018

  Ledenraad Menzis benoemt Fedde Scheele tot commissaris

  De Ledenraad van Menzis heeft prof. dr. Fedde Scheele (57) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Menzis en rechtspersonen. Hij volgt hiermee Rein Zwierstra op, wiens zittingstermijn als commissaris op 1 januari 2018 afliep.

  lees meer

 • 8 augustus 2017

  Herstelcirkel succesvol bij diabetes 2

  In het project ‘Herstelcirkel in de wijk’ van Radboud UMC werken mensen met diabetes type 2 via voeding, beweging en aandachtige ontspanning aan het blijvend keren van hun aandoening. En het werkt; de eerste resultaten mogen er zijn. Het project sleepte dit jaar dan ook de Koploperprijs in de wacht. Menzis is trots bij dit project betrokken te zijn.

  lees meer

 • 8 augustus 2017

  Met HagaZiekenhuis zorg beter maken en betaalbaar houden

  HagaZiekenhuis en Menzis zetten zich al jaren in voor goede zorg aan inwoners van de Haagse regio. Beide partijen hebben in een recent bestuurlijk overleg een intentieverklaring getekend om deze samenwerking te intensiveren en te focussen op topzorg die aansluit bij de behoefte van inwoners in de regio Haaglanden.

  lees meer

 • 25 juli 2017

  Menzis en GCA bereiden de overdracht van de zorg voor asielzoekers voor

  Eind dit jaar eindigt, na 9 jaar, het contract van Menzis en het GC A met het COA voor de zorg aan asielzoekers. Arts en Zorg neemt deze taak per 1 januari a.s. over. Menzis en GC A hebben met veel enthousiasme en trots een goed lopend eerstelijnsgezondheidscentrum opgezet. Het is heel jammer dat we dit vanaf volgend jaar niet meer mogen doen.

  lees meer

 • 4 januari 2017

  Technologie voor medicijn-op-maat met steun van Menzis

  Minder behandelingen met medicijnen die patiënten onnodig belasten omdat ze niet aanslaan, en minder verspilling van medicijnen. Met dat doel voor ogen steekt Menzis samen met zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis drie miljoen euro in de validatie van een technologie die de behandeling-op-maat van patiënten sterk kan verbeteren.

  lees meer

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.