Het verhaal van Ron

'Ik wilde graag doorgroeien'

Ron Meuleman

Ron Meuleman (36) volgde voor zijn functie als adviseur Bedrijfszorg een training Professioneel adviseren.

 

Als gevolg van de aangescherpte privacywet stopten we met verzuimadvies, waardoor mijn baan als verzuimregisseur kwam te vervallen. Intern zag ik de functie van adviseur Bedrijfszorg. Een mooie kans, want ik wilde graag doorgroeien. Bovendien sloot deze baan nog meer aan op mijn studie bedrijfswetenschappen. Bedrijven die een collectieve zorgverzekering hebben bij Menzis, adviseer ik over het gezondheidsbeleid. Wat zijn goede interventies om de gezondheid van werknemers te verbeteren en hoe kun je uitval bij je medewerkers voorkomen? Wat zijn de doelen op het gebied van gezondheidsbeleid en hoe kan Menzis daarbij helpen? Een leuke en uitdagende baan, waar ik steeds meer ingroei.

Training
Fijn is dat je bij Menzis alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Vorig jaar volgde ik de training Bewust Invloedrijk Werken. Hier leerde ik technieken om invloed te krijgen op het gespreksresultaat terwijl je de relatie met je gesprekspartner goed houdt. Toen ik deze nieuwe baan kreeg, vroeg mijn teammanager: 'Wat heb je nodig om je werk goed te doen?' Ik ging zelf op zoek en mijn voorstel voor de driedaagse training Professioneel adviseren werd meteen goedgekeurd. Het is een nuttige training voor mij, want als adviseur Bedrijfszorg spreek ik regelmatig HR-managers en directieleden. Dat is toch net een ander niveau dan de leidinggevenden met wie ik te maken had bij de verzuimcasussen. Ook zijn de gespreksonderwerpen, zoals preventie en vitaliteit, nieuw voor me. Dankzij de tools van de training voel ik me zekerder tijdens mijn werk.

Reizen
Mijn werk is belangrijk, maar daarnaast is vakantie helemaal mijn ding. Ik heb altijd veel gereisd met mijn vrouw. Onze zoon van drieënhalf nemen we gewoon mee. Vorig jaar trokken we door Amerika, komend jaar staat Canada op het programma. Heerlijk.’

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.