Visie op zorginkoop

Samen met zorgaanbieders wil Menzis in 2018 stappen zetten op weg naar meer waardegerichte zorg. We zien waardegericht zorg inkopen als de sleutel voor een toekomstbestendige en betere gezondheidszorg voor onze verzekerden.
Onze zorginkoop heeft als doel om voor onze 2,2 miljoen verzekerden kwalitatief goede en betaalbare zorg te realiseren. We richten ons op díe zorg die de beste verhouding heeft tussen gezondheidsuitkomsten die voor de klant relevant zijn en kosten voor het leveren van die zorg. Zo wil Menzis samen met u meer waarde bieden voor mens en maatschappij. Voor jong en oud, voor gezond en ziek, voor nu en in de toekomst.
In onze Visie op Zorginkoop beschrijven we hoe we in de samenwerking met u het komende jaar betere gezondheidsuitkomsten wil realiseren tegen – waar mogelijk – gelijkblijvende of lagere kosten. De Visie op Zorginkoop is mede het resultaat van contacten met onze klanten, consumenten- en patiëntenorganisaties, organisaties voor zorgaanbieders en individuele zorgaanbieders. Lees alles over onze visie in het digitale magazine >>>


Consultaties

Een van de speerpunten in het beleid van Menzis is om de waardegerichte zorginkoop samen met en voor onze verzekerden vorm te geven. Ook de mening van patiënten/consumenten is daarbij essentieel. Daarom hebben we afgelopen maanden op verschillende manier met een groot aantal patiënten- en consumentenorganisaties, maar ook met overheid en toezichthouders gesproken.  

Bekijk de uitkomsten

 

Contracteren via VECOZO

Dit jaar gaat Menzis voor het digitale contracteerproces gebruik maken van het Zorginkoopportaal van VECOZO. Het Zorginkoopportaal biedt zorgverzekeraars en zorgaanbieders uitgebreide digitale ondersteuning bij de totstandkoming van contractafspraken, vanaf de aanvraag voor een contract tot en met het digitaal ondertekenen. Het Zorginkoopportaal van VECOZO wordt al door diverse zorgverzekeraars gebruikt.  
Lees meer over VECOZO 

Controles

Zorgverzekeraars hebben een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van de betaalbaarheid van de zorg. Menzis legt ook in 2018 meer nadruk op het controleren van de rechtmatigheid en doelmatigheid van gedeclareerde zorg. Dit is in lijn met de eis van de wetgever, die zorgverzekeraars via de Regeling Zorgverzekering wettelijk verplicht om materiële controles uit te voeren.
   
Meer over controles 

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.