Zorginkoopbeleid 2018

Eerstelijns verblijf

Aanvulling op Zorginkoopbeleid ELV 2018

Publicatiedatum 15 juli 2017
Op enkele punten is het zorginkoopbeleid ELV 2018 aangepast. Het betreft de volgende passages:

  • Pagina 3:
    “In 2018 behouden we het werken met een machtigingsprocedure. Met een ELV indicatie kan de zorgaanbieder de zorg verlenen aan de verzekerde zolang deze zorg medisch noodzakelijk is, echter niet langer dan 3 maanden (was 6 maanden)... “
    Met deze aanpassing is dit beleid nu gelijk gesteld met dat van andere zorgverzekeraars.
  • Pagina 3 :
    “Menzis gebruikt voor een zorgvuldige bepaling van tarieven, omzetplafonds en machtigingsprocedure...“ Tekstuele aanpassing en toevoeging:
    Zoals reeds aangekondigd ontvangen álle zorgaanbieders ELV, die aan de gestelde voorwaarden voldoen, een omzetplafond in 2018. Deze informatie wordt op individueel niveau in het najaar aan u teruggekoppeld. 
Het definitieve document vindt u hier.

Publicatie zorginkoopbeleid 2018-2019

Publicatiedatum 31 maart 2017
Samen met zorgaanbieders wil Menzis in 2018 de volgende stappen zetten op weg naar meer waardegerichte zorg. We zien waardegericht zorg inkopen als de sleutel voor een toekomstbestendige en betere gezondheidszorg voor onze verzekerden en richten ons op díe zorg die de beste verhouding heeft tussen gezondheidsuitkomsten die voor de klant relevant zijn en kosten voor het leveren van die zorg. Lees alles over onze visie in het digitale magazine.


Behalve onze visie op zorg, hebben we het inkoopbeleid 2018 voor Huisartsenzorg uitgewerkt in een afzonderlijk document. Hierin staat een meer uitgebreide beschrijving van de koers die we willen inzetten, de wijzigingen in 2018 ten opzichte van 2017, de inkoopeisen en de contracteerprocedure, inclusief planning.

Graag gaan wij met u in 2018 de samenwerking aan! 


Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.