Contractering

Zorgcontractering, beleid & inkoop

Contracteerbeleid Zittend Ziekenvervoer

Publicatiedatum 1 juli 2016
Menzis heeft het Zittend Ziekenvervoer ingekocht via een Europese aanbesteding. De overeenkomst heeft een maximale looptijd t/m 31-12-2017. Per 2018 gaat Menzis het Zittend Ziekenvervoer opnieuw inkopen. De planning en inkoopprocedure wordt uiterlijk 1 april 2017 bekend gemaakt.

Zittend ziekenvervoer (taxi)

Menzis heeft in 2012 een Europese aanbesteding doorlopen voor zittend ziekenvervoer. Per 1 januari 2013 verzorgen de volgende vervoerders de coördinatie en uitvoering van het zittend ziekenvervoer voor Menzis en Anderzorg:
Perceel A (Groningen, Noord Drenthe)
Stichting Coördinatie Personenvervoer Noord Nederland (KCN) te Winschoten
Perceel B (Twente, Gelderland, ZO Utrecht)
Personenvervoer Vijfstromenland B.V. te Tiel
Perceel C (rest van Nederland)
Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) te Tilburg

Collectieve overeenkomst Ambulancevervoer

Met ingang van 1 januari 2008 hebben zorgverzekeraars het ZN regiovertegenwoordigingsmodel afgeschaft en hebben zij een nieuw representatiemodel geïntroduceerd. Dit nieuwe representatiemodel houdt in dat alle zorgverzekeraars die lid zijn van Zorgverzekeraars Nederland zich voor de inkoop van zorg bij begroting- en budgetgefinancierde instellingen laten representeren door andere aangewezen zorgverzekeraars.
De representatie houdt in dat de door de representerende zorgverzekeraars gesloten overeenkomst met de betreffende zorgaanbieders alsmede de overeengekomen tarieven en aanverwante afspraken onverkort gelden voor alle zorgverzekeraars.

Wmg-en betaalovereenkomst
In tegenstelling tot het verleden zullen de (representerende) zorgverzekeraars gezamenlijk één Wmg-en betaalovereenkomst afsluiten. In deze Wmg-en betaalovereenkomst zijn tevens afspraken omtrent het declaratie- en betalingsverkeer geïntegreerd. Er is dus niet langer sprake van een aparte betaalovereenkomst.

Representerende zorgverzekeraar per instelling

Op de website van Zorgverzekeraars Nederland staan per instelling de representerende zorgverzekeraars, die verantwoordelijk zijn voor de zorginkoop, vermeld.
Heeft u als ambulancevervoerder nog geen contract ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met de desbetreffende zorgverzekeraar.

Contact

Voor meer informatie over de contractering Ambulancezorg kunt u contact opnemen met Ernst de Klerk (regio Zuid-oost) of Johan Schotsman (regio Noord-west). 


Voor meer informatie over de contractering Zittend Ziekenvervoer kunt u contact opnemen met Johan Schotsman.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.