Controle samenloop Wlz-Zvw

Controle samenloop per 1 april 2018

Met ingang van 1 april 2018 gaan alle zorgverzekeraars controleren op samenloop Wlz-Zvw. Dit gebeurt op een uniforme wijze. Er is sprake van samenloop als een declaratie onterecht wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars hebben de wettelijke plicht hierop te controleren, maar konden dat tot nu toe niet goed doen, omdat de relevante informatie niet digitaal kon worden uitgewisseld. Met ingang van dit jaar kan dat wel.

Controle vindt plaats op declaraties voor huisartsenzorg (inclusief ketenzorg), mondzorg, farmaceutische zorg, eerstelijns diagnostiek en niet-persoonsgebonden hulpmiddelenzorg vanaf 1 april 2018 en voor wijkverpleging en eerstelijnsverblijf (elv) vanaf 1 juli 2018. Bij wijze van vooraankondiging zijn de diverse branches/koepelorganisaties, de betreffende Zvw zorgaanbieders en de Wlz zorgaanbieders geïnformeerd.

De via VECOZO verstuurde brieven kunt u hieronder raadplegen.
 

Veelgestelde vragen

Landelijk zijn er veelgestelde vragen opgesteld over de controle op samenloop Wlz- Zvw. Deze vragen en antwoorden worden regelmatig geactualiseerd. 

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.