MSRZ

Onderdeel van Medisch Specialistische Zorg

Medisch Specialistische Revalidatiezorg (MSRZ)

In 2017 continueert Menzis in grote lijnen het inkoopbeleid Medisch Specialistische Revalidatiezorg 2016. De uitgangspunten zoals die voor 2016 gelden, gaan we in 2017 voortzetten.
Nieuw ten opzichte van 2016 is de samenwerking met Revalidatie Nederland (RN). Wij zijn voornemens om samen met RN behandelresultaten zichtbaar te maken en de mogelijkheid te verkennen om in te kopen op uitkomsten. Daarnaast gaan we zoals aangegeven in het ZiNL rapport ‘Medisch-specialistische revalidatie: zorg zoals revalidatieartsen plegen te bieden’ gehoor geven aan het advies om samen met de beroepsgroep, de patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars gezamenlijk zorg dragen om richtlijnen en protocollen te actualiseren en tripartiet aan te bieden aan het register van het Zorginstituut.
Aanleiding voor het verschijnen van dit rapport is het verschil in interpretatie over de definitie van medisch specialistische revalidatiezorg. Er is behoefte aan informatie over de effectiviteit van specifieke interventies en aan beter en begrijpelijker informatie aan patiënten (onze klanten). Daarnaast zijn er ontwikkeling op het gebied van eerstelijns verblijf in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Deze ontwikkeling raakt ook het verblijf zoals medisch specialisten die plegen te bieden (en dus ook de MSRZ).

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.