Contractering

Medisch Specialistische Zorg

Contractering Medisch Specialistische Zorg

Op deze pagina vindt u informatie over de contractering van medisch specialistische zorg. Er zijn verschillende vormen van medisch specialistische zorg zoals audiologische hulp en medisch specialistische revalidatiezorg. Meer informatie over deze zorg vindt u via onderstaande links. De inkoop van zorg geldt voor Menzis Zorgverzekeraar N.V., Anderzorg N.V. en Menzis N.V.. De inkoop van MSZ vindt plaats bij ziekenhuizen, ZBC’s en categorale instellingen.

Visie van Menzis

Kwalitatief goede zorg en een lage premie zijn belangrijk voor de klanten van Menzis. Daarom is het bieden van goede en betaalbare zorg voor iedereen, nu en in de toekomst, één van onze belangrijkste doelen. Goede zorg betekent niet alleen een goede uitkomst van zorg, maar ook een goede inzet van middelen. Kwaliteit, doelmatigheid en effectiviteit zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dit te kunnen realiseren hebben we elkaar nodig. We zetten ons actief in met zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en andere partijen voor goede zorg op de goede plaats, maar ook voor het bevorderen van zelfredzaamheid en gezondheid.

Inkoopbeleid 2018

Samen met zorgaanbieders wil Menzis in 2018 de volgende stappen zetten op weg naar meer waardegerichte zorg. We zien waardegericht zorg inkopen als de sleutel voor een toekomstbestendige en betere gezondheidszorg voor onze verzekerden en richten ons op díe zorg die de beste verhouding heeft tussen gezondheidsuitkomsten die voor de klant relevant zijn en kosten voor het leveren van die zorg.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.