Contractering

Medisch Specialistische Zorg

Contractering Medisch Specialistische Zorg

Op deze pagina vindt u informatie over de contractering van medisch specialistische zorg. Er zijn verschillende vormen van medisch specialistische zorg zoals audiologische hulp en medisch specialistische revalidatiezorg. Meer informatie over deze zorg vindt u via onderstaande links. De inkoop van zorg geldt voor Menzis Zorgverzekeraar N.V., Anderzorg N.V. en Menzis N.V.. De inkoop van MSZ vindt plaats bij ziekenhuizen, ZBC’s en categorale instellingen.


Visie van Menzis

Samen met zorgaanbieders wil Menzis in 2018 stappen zetten op weg naar meer waardegerichte zorg. We zien waardegericht zorg inkopen als de sleutel voor een toekomstbestendige en betere gezondheidszorg voor onze verzekerden.

Onze zorginkoop heeft als doel om voor onze 2,2 miljoen verzekerden kwalitatief goede en betaalbare zorg te realiseren. We richten ons op díe zorg die de beste verhouding heeft tussen gezondheidsuitkomsten die voor de klant relevant zijn en kosten voor het leveren van die zorg. Zo wil Menzis samen met u meer waarde bieden voor mens en maatschappij. Voor jong en oud, voor gezond en ziek, voor nu en in de toekomst.

In onze Visie op Zorginkoop beschrijven we hoe we in de samenwerking met u het komende jaar betere gezondheidsuitkomsten wil realiseren tegen – waar mogelijk – gelijkblijvende of lagere kosten. De Visie op Zorginkoop is mede het resultaat van contacten met onze klanten, consumenten- en patiëntenorganisaties, organisaties voor zorgaanbieders en individuele zorgaanbieders. Lees alles over onze visie in het digitale magazine.


Zorginkoopbeleid 2019

Het zorginkoopbeleid van Menzis is er al een paar jaar op gericht om samen met u als zorgaanbieder, de zorg kwalitatief goed, betaalbaar en toegankelijk houden. Bekijk onze speerpunten en download het zorginkoopbeleid voor 2019.

Ons zorginkoopbeleid 2019

Inkoopbeleid 2018

Samen met zorgaanbieders wil Menzis in 2018 de volgende stappen zetten op weg naar meer waardegerichte zorg. We zien waardegericht zorg inkopen als de sleutel voor een toekomstbestendige en betere gezondheidszorg voor onze verzekerden en richten ons op díe zorg die de beste verhouding heeft tussen gezondheidsuitkomsten die voor de klant relevant zijn en kosten voor het leveren van die zorg.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.