Nieuwsoverzicht

Huisartsenzorg

Nieuws

 • 17 januari 2017

  Praktijkinformatie op de Menzis Zorgvinder

  Menzis werkt continu aan verbetering van de informatie voor haar verzekerden. Informatie over onze gecontracteerde zorgaanbieders breiden we daarom geleidelijk uit. Een deel van de beschikbare basispraktijkinformatie huisartsenzorg staat inmiddels vermeld op de Menzis Zorgvinder.

  lees meer

 • 22 december 2016

  Inkoopbeleid Huisartsen en multidisciplinaire zorg 2018

  Ondanks drukke periodes in uw praktijk en het feit dat voor het eerst contracten via het VECOZO Zorginkoopportaal worden aangeboden, is het gelukt om met de meesten van u eerder dan voorgaande jaren de overeenkomst te verlengen. We danken u daarvoor. Daarmee is de huisartsgeneeskundige zorg en multidisciplinaire zorg in 2017 opnieuw goed geregeld!

  lees meer

 • 22 december 2016

  Praktijkgegevens op de Menzis Zorgvinder

  Meer transparantie naar verzekerden en patiënten over kwaliteit en kosten van zorg heeft landelijk volop de aandacht. Ook bij Menzis werken we continu aan verbetering van de informatie voor onze verzekerden. Informatie over onze gecontracteerde zorgaanbieders via de Menzis Zorgvinder breiden we daarom geleidelijk uit.

  lees meer

 • 21 december 2016

  Wijzigingen in de verzekeringen 2017

  Zoals u van ons gewend bent op het einde van het jaar, hebben we de wijzigingen voor 2017 in de Basisverzekering, in de Aanvullende verzekeringen en andere relevante informatie over Menzis voor u op een rij gezet.

  lees meer

 • 21 december 2016

  Onafhankelijke geschilleninstantie Zorgcontractering

  Individuele zorgverleners, zorgorganisaties en zorgverzekeraars met een conflict of meningsverschil rond zorgcontractering kunnen terecht bij de Onafhankelijke Geschilleninstantie voor Geschillenoplossing en –beslechting Zorgcontractering. Dat is veelal sneller, gemakkelijker en goedkoper dan de rechter inschakelen. Ze kunnen terecht bij de Geschilleninstantie met precontractuele en contractuele geschillen.

  lees meer

 • 7 september 2016

  Start contracteerproces 2017

  Op 7 maart is er een nieuwsbrief naar huisartsen verstuurd. In deze nieuwsbrief leest u over het definitief inkoopbeid 2017, Nieuwe prestatie Eerstelijns verblijf (ELV), contracteerproces 2017 en bevindingen testpanel VECOZO.

  lees meer

 • 9 augustus 2016

  Contract huisartsenzorg 2017

  Op 15 september start Menzis de contractering voor 2017. U bent hierover eerder geïnformeerd. Dit jaar verloopt het contracteerproces voor het eerst via VECOZO. Hiervoor heeft nog niet elke praktijk de juiste autorisatie.

  lees meer

 • 1 juli 2016

  Update zorginkoopbeleid 2017

  Zoals al eerder gemeld is, continueert Menzis het zorginkoopbeleid en verlengt de overeenkomsten huisartsenzorg en ketenzorg met een jaar tot eind 2017. Wel zijn enkele aanpassingen opgenomen in de inkoopvoorwaarden en de tarieven.

  lees meer

 • 1 april 2016

  Publicatie zorginkoopbeleid 2017

  Klanten van Menzis vinden het belangrijk dat zij zorg van een goede kwaliteit krijgen voor een redelijke premie. Samen met u zetten we ons graag in om dat te realiseren, voor nu en de toekomst. Het zorginkoopbeleid voor 2017 is hiervoor een belangrijk vertrekpunt.

  lees meer

   

Oudere informatie voor huisartsen

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.