Declareren

Declareren bij Menzis

U vindt hier informatie over declareren specifiek voor huisartsen.

Handleiding declareren huisartsen

Declareren verre zorgverzekeraar

Onderstaand vindt u een overzicht met de contactgegevens van de overige zorgverzekeraars.

Tarievenlijst

Update 10 augustus 2017

Wijziging declaratiemogelijkheid bepaalde verrichtingen

Een aantal van de verrichtingen die niet ten laste kunnen worden gelegd van de basisverzekering kunnen met ingang van 1 januari 2011 niet meer door huisartsen bij Menzis worden gedeclareerd. Vergoeding van deze verrichtingen is niet opgenomen in de aanvullende verzekeringsvoorwaarden van Menzis en kunnen daarom niet gedeclareerd worden.

Het gaat om de verrichtingen:

  • 13013 Chirurgie in geval cosmetiek
  • 13021 Varices sclerosering in geval van cosmetiek
  • 13041 Besnijdenis

Inschrijving op naam (ION)

Huisartsen kunnen voor patiënten die zijn ingeschreven in de praktijk per kwartaal een inschrijftarief declareren. Het komt voor dat twee of meer huisartsen voor dezelfde verzekerde een inschrijftarief declareren. Het ION-bestand is vooral ontwikkeld om het dubbel declareren van inschrijftarieven tegen te gaan. Het ION is een bestand waar de huisartsen in aangeven welke patiënten bij hen staan ingeschreven. Elke patiënt kan maar bij één huisarts staan ingeschreven.

Het gebruik van dit bestand moet een vermindering opleveren van de administratieve lasten voor u als huisarts en voor onze afdeling declaratieverwerking. Daarom verzoeken wij u nadrukkelijk dit bestand te vullen en bij te houden. Ook vragen we u om uw bestand met het ION bestand te vergelijken voordat u bij een Zorgverzekeraar gaat declareren.

Declaratiewijzer

Menzis hanteert de declaratiewijzer van de LHV.

U kunt de declareerwijzer hier nalezen

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.