Het coronavirus heeft grote gevolgen voor ons land en voor onze gezondheidszorg. Zorgorganisaties en zorgverleners hebben alle zeilen bijgezet om iedereen op tijd van de noodzakelijke zorg te voorzien. We waarderen deze inspanningen en springen zo veel mogelijk bij. Om nu en na de coronaperiode de zorg goed en betaalbaar te houden voor onze klanten. Hoe we dat doen?
Toegankelijke zorg met financiering
We helpen zorgaanbieders die direct én niet direct betrokken zijn bij de zorg voor coronapatiënten. Bijvoorbeeld ziekenhuizen en huisartsen, die hulp bieden aan besmette patiënten, maken nu veel extra kosten. Als zorgverzekeraars trekken we samen op en delen we deze kosten.
Sommige zorg - zoals fysiotherapie en mondzorg - lag door de coronamaatregelen juist even stil, terwijl de vaste lasten van de zorgverleners wel doorliepen. Hierdoor kunnen zij in de problemen komen. Met de andere zorgverzekeraars steunen we hen financieel. Zodat er goede en betaalbare zorg blijft voor iedereen.
Vind hier de belangrijkste informatie over vergoedingen en financiële ondersteuning voor zorgaanbieders
Toegankelijke zorg door innovatie
Deze coronaperiode laat ook zien dat de zorg enorm flexibel en vindingrijk is. Dankzij de mogelijkheden van digitale zorg, zoals beeldbellen, is veel zorg bereikbaar gebleven. Ook Menzis investeert in vernieuwing in de zorg: door zorgaanbieders met innovaties te ondersteunen. Om de kwaliteit van zorg te verbeteren en kosten te besparen.
Gezonde leefstijl
Er is nog een ding duidelijk geworden in coronatijd: we moeten veel meer werk maken van een gezonde leefstijl. Menzis heeft de handschoen al opgepakt en helpt mensen zo leefkrachtig mogelijk in het leven te staan. Zo voorkomen we dat bij iemand met een aandoening die het immuunsysteem aantast (zoals obesitas, diabetes type 2 en een hart- of vaatziekte), zich andere ziekten (zoals corona) ontwikkelen.
Ons online gezondheidsprogramma SamenGezond biedt iedereen in Nederland een steuntje in de rug. Met tips en adviezen om in beweging te blijven, gezond te eten, goed te slapen en een ritme in de dag te brengen.
Aandacht voor ouderen
Speciale aandacht hebben we voor ouderen. Omdat de coronaperiode voor hen een lastige tijd is. Misschien met zorgen, zonder bezoek en vooral thuis. Daarom hebben we gebeld met 24.000 75-plussers in onze regio’s. Om te vragen hoe het met hen gaat, om niet-medische zorgvragen te beantwoorden, om hen naar de juiste zorgverleners te verwijzen of om gewoon even gezellig te praten. En we hebben ouderen in beweging en contact (op afstand) gebracht tijdens de Nationale Balkon Beweegdag op 29 mei. Samen met onze maatschappelijke partner het Nationaal Ouderenfonds.