Declareren

Declareren bij Menzis

Uit oogpunt van klantvriendelijkheid streeft Menzis ernaar dat klanten zorgkosten zo min mogelijk zelf hoeven te declareren. Steeds meer zorg wordt op basis van contracten of betalingsovereenkomsten geleverd, waarbij zorgkosten rechtstreeks tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar worden afgerekend. 

Menzis maakt zich sterk om met nog meer zorgaanbieders afspraken te maken over rechtstreekse afrekening van zorgkosten en zo het aantal nota’s aan verzekerden nog verder terug te dringen.

Declaratietermijn

Om de integriteit van zorgkosten te kunnen waarborgen is in de zorgovereenkomsten een eenduidige declaratietermijn opgenomen van maximaal 6 maanden na sluiting van het DBC-zorgproduct, DBC of zorgproduct. Declaraties die na deze termijn binnenkomen, worden niet meer vergoed door Menzis.

Declareren voor uw beroepsgroep

Het is mogelijk dat er voor uw beroepsgroep nog specifiekere informatie van belang is bij het declareren. Als dit zo is dan leest u dat onder de betreffende zorgaanbiedersgroep.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.