AGB-code

Wat is een AGB code?

Een Algemeen GegevensBeheer-code (kort: AGB-code) is een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze unieke code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database. Dit systeem wordt beheerd door Vektis.

Vektis

Vektis geeft zowel AGB-codes uit voor individuele zorgverleners als voor praktijken. De AGB-code wordt landelijk gebruikt binnen het communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar. Zonder een AGB-code kunnen de (elektronische) declaraties van zorgaanbieders niet verwerkt worden.

Het aanvragen of wijzigen van een AGB code

Als zorgaanbieder moet u zelf een AGB code aanvragen bij Vektis. U kunt daarvoor terecht op www.agbcode.nl. Op deze site vindt u ook meer informatie over de AGB-code en de functie van de code in het declaratieverkeer. Als u al een AGB-code heeft, maar uw gegevens wilt wijzigen, dan kunt u ook contact opnemen met Vektis.

 Contacgegevens Vektis  
 Website www.agbcode.nl
 Telefoonnummer  0900 242 26 33 (10 eurocent per minuut)


Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.