Gezondheid en zorg

Menzis is meer dan een zorgverzekeraar die voor uw zorgkosten betaalt. Bij ziekte en gezondheid behartigen wij namelijk ook uw belangen. Bovendien maken we ons sterk om de zorg in Nederland beschikbaar en betaalbaar te houden, nu en in de toekomst.

Contracten met zorgaanbieders

Menzis sluit contracten en maakt afspraken met zorgaanbieders

Tandheelkundige zorg en kwaliteitsafspraken

Afspraken over prijzen, betalingen en kwaliteitsaspecten

Medisch-specialistische zorg

Afspraken over medisch specialistische zorg

Geneesmiddelen en preferentiebeleid

Duidelijkheid over prijzen van geneesmiddelen

Zorg voor chronisch zieken

Samenwerking met zorggroepen en gezondheidscentra

Niet-gecontracteerde zorg

Voldoende vrijheid om zelf een zorgaanbieder te kiezen

Nieuws

 • 19 februari 2018

  Arbitrage via e-Court stopt; goede dienstverlening blijft

  Op 16 februari heeft e-Court laten weten dat het zijn werkzaamheden neerlegt. Het bedrijf voor digitale arbitrage bij betalingsachterstanden stopt, omdat de rechtbank zijn vonnissen niet meer bekrachtigt. Menzis heeft haar gerechtsdeurwaarders daarom gevraagd e-Court niet langer als optie aan te bieden.

  lees meer

 • 26 januari 2018

  Focus op innovatiethema's bekendgemaakt tijdens e-healthweek

  Telemonitoring van patiënten met hartfalen én digitale keuzehulpen bij behandelingen. Op deze twee innovatiethema’s focust de zogenoemde Vliegwielcoalitie - waaronder Menzis - zich de komende tijd. Dat maakte Patiëntenfederatie Nederland-directeur Dianda Veldman bekend op de slotconferentie van de e-healthweek.

  lees meer

 • 25 januari 2018

  Menzis, gemeente Oldenzaal en WBO verwachten stijging vraag naar de combinatie wonen en zorg

  Afgelopen half jaar is in opdracht van de gemeente Oldenzaal, WBO Wonen en Menzis onderzoek gedaan naar de behoefte van wonen en zorg in Oldenzaal. Dit onderzoek is afgerond en hieruit komt naar voren dat de vraag naar woningen in combinatie met zorg de komende jaren hoger is dan het huidige aantal beschikbare geschikte woningen.

  lees meer

 • 25 januari 2018

  Digitale COPD-zorg voor patiënten in heel Nederland

  Menzis en FocusCura gaan, na een geslaagde proefperiode, de digitale zorg op afstand voor COPD-patiënten helpen opschalen in de rest van Nederland.

  lees meer

 • 22 januari 2018

  Landelijke e-healthweek van start

  Zaterdag is de landelijke e-healthweek gestart, die duurt tot 26 januari. Tijdens deze week delen zorgorganisaties in het hele land hun kennis over en ervaring met e-health-toepassingen. Ook Menzis draagt actief bij.

  lees meer

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.